Παγκόσμια πρωτεύουσα κατά του φόβου σήμερα το Παρίσι

Παγκόσμια πρωτεύουσα κατά του φόβου σήμερα το Παρίσι Facebook Twitter
1

Παγκόσμια πρωτεύουσα κατά της τρομοκρατίας θα γίνει σήμερα το Παρίσι όπου αναμένονται δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην μεγάλη πορεία κατά του φόβου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης πάνω από 1 εκ. κόσμου μαζί με κόμματα, συνδικάτα, εβραϊκές, χριστιανικές, μουσουλμανικές θρησκευτικές ενώσεις, συλλόγους και προσωπικότητες.

Μεταξύ των ηγετών που αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για την πορεία που έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάμεσα σε δύο μεγάλες πλατείες, της Δημοκρατίας και του Έθνους, στο ανατολικό Παρίσι, είναι η Άνκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον ο Ραχόι και ο Γιούνκερ.

Παγκόσμια πρωτεύουσα κατά του φόβου σήμερα το Παρίσι Facebook Twitter

Επίσης το παρόν θα δώσουν και 8 πρόεδροι αφρικανικών χωρών αλλά και το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο Ουκρανός Πρωθυπουργός Ποροσένκο και ο υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ. .

Δεν θα δώσει το παρον ο Μπάρακ Ομπάμα παρότι υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ταξίδευε στο Παρίσι. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο υπ. Δικαιοσύνης της χώρας Έρικ Χόλντερ.

Από την Ελλάδα, το «παρών» θα δώσει ο Πρωθυπουργός και επίσης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συνολικά 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται ότι θα φτάσουν στο Παρίσι και θα τους υποδεχτεί πριν την πορεία, ο Ολάντ στο προεδρικό Μέγαρο.

 

Παγκόσμια πρωτεύουσα κατά του φόβου σήμερα το Παρίσι Facebook Twitter

Οι οικογένειες των θυμάτων θα πρωτοστατούν στην πορεία. Θα ακολουθούν ο πρόεδρος Ολάντ και οι ξένοι ηγέτες, στη συνέχεια προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής. Όλα τα κόμματα θα μετάσχουν, εκτός από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του οποίου η πρόεδρος Μαρίν Λε Πεν καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό του από τις προετοιμασίες της πορείας στο Παρίσι κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν στην περιφέρεια.

Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά γύρω από το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η πορεία, με 5.500 αστυνομικούς, 10 κλειστούς σταθμούς του μετρό και απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων. 1.350 στρατιώτες θα προστατεύουν τα ευαίσθητου χαρακτήρα σημεία στο Παρίσι και τα προάστιά του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM