Παγκόσμιος συναγερμός για τις απειλές της Αλ Κάιντα

Παγκόσμιος συναγερμός για τις απειλές της Αλ Κάιντα Facebook Twitter
1

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες το βράδυ την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζοντας τις «παγκόσμιες αξίες» που συνδέουν τις δύο χώρες.

Ωστόσο η ανησυχία των ΗΠΑ επιβεβαιώνεται μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξεδόθη από το Στείτ Ντιπάρτμεντ και στην οποία εκφράζονται φόβοι για τη συνεχιζόμενη απειλή από τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις διαδηλώσεις και τις βίαιες ενέργειες κατά πολιτών των ΗΠΑ. Το υπουργείο εσωτερικών ζητά επαγρύπνηση της τοπικής αστυνομίας στις πολιτείες των ΗΠΑ ενώ παράλληλα συστήνει σε όλους τους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή ζουν στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Kαλούμε όλους τους αμερικανούς να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυξάνοντας την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας" .

Σε υπόμνημα που συνυπογράφει το FBI, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους πολίτες να αναφέρουν στις αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση αντιληφθούν ενώ επισημαίνει πως εκτός από τα αμερικανικά συμφέροντα το επίπεδο συναγερμού αφορά και τις στρατιωτικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε άλλες χώρες.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του, ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ επεσήμανε πως η απειλή της τρομοκρατίας εναντίον της χώρας του δεν έχει πάψει. Οι αρχές θα παραμείνουν σε επιφυλακή όλες τις επόμενες ημέρες μια και το επίπεδο συναγερμού παραμένει αυξημένο ενώ δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας την Κυριακή στο Παρίσι ενόψει της συγκέντρωσης στην πλ. Ελευθερίας στην οποία θα παρευρεθούν και ξένοι ηγέτες.

Τους φόβους του για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες στην Βρετανία εξέφρασε χθες και ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5, Άντριου Πάρκερ. Ο Πάρκερ τόνισε πως το Λονδίνο παραμένει πιθανός στόχος της Αλ Κάιντα και συνέστησε επαγρύπνηση των αρχών και αυξημένα μέτρα για τις επόμενες μέρες. "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό επίπεδο απειλής που είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του και δεν θα υποχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα" ανέφερε υπογραμμίζοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις και εξετάζουν κάθε πιθανότητα μια και η Δύση αποτελεί νούμερο ένα στόχο τρομοκρατικών χτυπηματων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια