H Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Charlie Hebdo

H Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Charlie Hebdo Facebook Twitter
1

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press την ευθύνη για το μακελειό στο περιοδικό Charlie Hebdo ανέλαβε με γραπτή δήλωση το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη AQAP.

 

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, που όμως επέλεξε για λόγους ασφαλείας να παραμείνει ανώνυμο, ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση προς το διεθνές πρακτορείο πως η επίθεση έγινε για να εκδικηθούν την τιμή του προφήτη Μωάμεθ και πως οι ηγέτες τους οι οποίο είχαν την οργάνωση της επίθεσης είχαν κάνει προσεχτική επιλογή του στόχου. Όπως αναφέρεται η Γαλλία πλήρωσε το τίμημα για την συμμετοχή της στον πόλεμο κατά του Ισλάμ και παράλληλα προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την Βρετανία με ίδια αντίποινα.

Στην δήλωση αναφέρεται επίσης πως η επίθεση ήταν η συνέχεια των προειδοποιήσεων του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν προς τη Δύση για τις επαναλαμβανόμενες βλασφημίες σε βάρος των ιερών των Μουσουλμάνων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η καθυστέρηση για την ανάληψη ευθύνης έγινε για λόγους ασφαλείας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χρειάζεται περισυλλογή, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό (σοφία) για βγάλει κανείς νόημα απ'αυτή την κατάσταση. Οι ευκολίες και τα στερεότυπα που ανθούν στην "Δύση" γύρω απ'τον ισλαμικό κόσμο (θρησκοληψία, καθυστέρηση, μισογυνισμός, έλλειψη βασικών ελευθεριών) δείχνουν πως υπάρχει ριζικό πρόβλημα κατανόησης. Έτσι, προτείνονται σχεδόν απ'όλους βίαιες λύσεις σάν μοναδικός δρόμος για να "βάλουν μυαλό" οι οπαδοί του Μωάμεθ, μεταξύ των οποίων και η δημοσίευση μπροστά στα μούτρα τους σκίτσων με τον Προφήτη τους νά'χει ένα μολύβι στον πισινό !Γι αυτούς είναι μιά βίαιη πράξη, μιά σκληρή πρόκληση κατ'ευθείαν στον πυρήνα του κόσμου τους και των ιδεών που τον αποτελούν. Και εμείς θέλουμε να χαμογελάσουν, να προβληματιστούν, ή έστω να δυσφορήσουν και να διαμαρτυρηθούν με τον ίδιο τρόπο ή δια του Τύπου σαν γράμμα προς τον Εκδότη ! Κι όταν γίνει το κακό ; συγκεντρώσεις, κεράκια αναμένα, πανώ κατά της βίας, υπέρ της συνύπαρξης, απορία, μούδιασμα, αποτροπιασμός. Τουλάχιστον οι Ισραηλινοί έχουν το σθένος και βομβαρδίζουν τα σπίτια και τις οικογένειες των τζιχαντιστών, εδώ, πείτε μου, τί μέτρα μπορείς να πάρεις απέναντι σε κάποιον ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να πεθάνει ; Υπάρχει βασικό πρόβλημα μή κατανόησης απο τους Ευρωπαίους γι αυτά τα θέματα όπως ακριβώς των Εγγλέζων που 200 χρόνια δέν κατανόησαν τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης των Ινδών, εμποδιζόμενοι απο τα χριστιανικά και ιμπεριαλιστικά και "διαφωτιστικά" τους κριτήρια.Και η πρόταση σ'αυτούς τους νέους που κυριαρχούνται ολοκληρωτικά απο μιά κοσμοθεωρία (όχι απλή θρησκεία) είναι να ενσωματωθούν σε μιά κοινωνία που είσαι ελεύθερος να λές ότι θέλεις. Δύσκολο το βλέπω να πειστούν αυτά τα παιδιά να αφήσουν το Ισλάμ με κίνητρο την ελευθερία της έκφρασης - οι ισραηλινοί θα συνεχίσουν να καταστρέφουν την Γάζα, να επεκτείνονται στην δυτική όχθη, οι Αμερικανοί θα συνεχίζουν τις δουλίτσες τους στην μέση ανατολή, καίγοντας ολόκληρα χωριά με πιλότους μισότρελους, με υπουργούς άμυνας παράφρονες και σαδιστές, και τα παιδάκια θα ρουφάνε τα λόγια μίσους των μουλάδων κοιτώντας τις σκηνές φρίκης στο Άλ Τζαζίρα. Το "je sui Charlie" είναι απλά ένας φερετζές.