Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο

Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν τον τάφο μιας άγνωστης μέχρι σήμερα βασίλισσας, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Όπως αναφέρει το BBC, ο τάφος βρέθηκε στο Abu-Sir, νοτιοδυτικά του Καΐρου, και πιστεύεται ότι ανήκει στη σύζυγο ή τη μητέρα του Φαραώ Neferefre, ο οποίος κυβέρνησε από 4.500 χρόνια.

O υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ αλ Νταμάτι. ανέφερε ότι το όνομά της, Khentakawess, βρέθηκε χαραγμένο στον τοίχο της νεκρόπολης. Πρόκειται για την Khentakawess την τρίτη και ο τάφος της ανακαλύφθηκε στο ταφικό συγκρότημα του Φαραώ. Η ανακάλυψη "θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως σε ορισμένες άγνωστες πτυχές της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία μαζί με την τέταρτη Δυναστεία, ήταν μάρτυρες της κατασκευής των πρώτων πυραμίδων", πρόσθεσε ο υπουργός.

Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο Facebook Twitter

Ο επικεφαλής του Τσέχικου Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, Μίροσλαβ Μπάρτα, ο οποίος έκανε την ανακάλυψη, σημείωσε ότι η τοποθεσία του τάφου τον κάνει να πιστεύει ότι πρόκειται για τη σύζυγο του Φαραώ. Οι τσέχοι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης περίπου 30 σκεύη κατασκευασμένα από ασβεστόλιθο και χαλκό.

Το Abu-Sir χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο του Παλαιού Βασιλείου, για εξέχοντα άτομα της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Μέμφις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ