Πρόθυμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση ο Σύρος πρόεδρος

Πρόθυμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση ο Σύρος πρόεδρος Facebook Twitter
0

Το καθεστώς Άσαντ είναι έτοιμο να συναντηθεί με τη συριακή αντιπολίτευση στη Μόσχα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία διέξοδος από τον εμφύλιο, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Al Jazeera.

"Η Συρία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μία προκαταρκτική και συμβουλευτική συνάντηση στη Μόσχα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Σύρων που προσπαθούν να βρουν μία λύση στην κρίση", φέρεται να ανάφερε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος.

Η Μόσχα, η οποία είναι σύμμαχος του προέδρου Μπαράρ αλ-Άσαντ, ασκεί πιέσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι ελπίζει να φιλοξενήσει στη Μόσχα τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Συρίας, μετά τις 20 Ιανουαρίου. Δεν είναι σαφές ωστόσο, αν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να συμμετέχουν στις συνομιλίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM