Απεργία την Πρωτομαγιά

Βρετανία: Διαθέσιμες ηλεκτρονικά εκατομμύρια διαθήκες

Βρετανία: Διαθέσιμες ηλεκτρονικά εκατομμύρια διαθήκες Facebook Twitter
0

Μία βάση δεδομένων με περίπου 41 εκατομμύρια διαθήκες, οι οποίες χρονολογούνται έως και το 1858, έκανε διαθέσιμη ηλεκτρονικά η βρετανική κυβέρνηση. Ανάμεσα στις διαθήκες βρίσκονται εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, του Ουίνστον Τσώρτσιλ, του Άλαν Τούρινγκ, του Τζορτζ Όργουελ καθώς και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σύμφωνα με το βρετανικά μέσα.

Το αρχείο περιέχει διαθήκες από την Αγγλία και την Ουαλία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έγγραφα πληκτρολογώντας το όνομα και την ημερομηνία θανάτου και καταβάλλοντας το ποσό των 10 λιρών (περίπου 13 ευρώ). Από τη στιγμή που θα εντοπίσει κάποιος τη διαθήκη που αναζητά, χρειάζονται περίπου 10 ημέρες για να λάβει το ηλεκτρονικό αντίγραφο.

Πρόκειται για "μία φανταστική πηγή όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα", δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Shailesh Vara.

Μέσα από το αρχείο αυτό αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως ο συγγραφέας Τζορτζ Όργουελ ήθελε να διατηρηθούν όλες οι σημειώσεις και τα χειρόγραφά του, ο οικονομολόγος Τζον Κέινς ήθελε να καταστραφούν τα προσωπικά έγγραφα και όσα χειρόγραφα δεν είχαν δημοσιευθεί, ενώ ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ μοίρασε τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ