Έβαλαν κλουβιά γύρω από παγκάκια για να διώξουν τους άστεγους

Έβαλαν κλουβιά γύρω από παγκάκια για να διώξουν τους άστεγους Facebook Twitter
2

Μεταλλικά κλουβιά τοποθετήθηκαν γύρω από παγκάκια, σε πλατεία της γαλλικής πόλης Ανγκουλέμ, προκειμένου να απομακρύνουν τους άστεγους από το κέντρο της πόλης. Η κίνηση, που έγινε με απόφαση του δημάρχου παραμονή των Χριστουγέννων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τα κλουβιά απομακρύνθηκαν "προσωρινά".

Πολλοί από τους εμπόρους της περιοχής ήταν υπέρ των κλουβιών, σημειώνοντας ότι οι άστεγοι διώχνουν τους πελάτες, ενώ ο δήμαρχος Xavier Bonnefont υπερασπίστηκε την κίνηση αναφέροντας ότι τα παγκάκια "χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από αλκοολικούς".

Οι αντιδράσεις όμως στην Ανγκουλέμ αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία ήταν τόσο μεγάλες που οδήγησαν στην απομάκρυνση των κλουβιών. Ωστόσο, ο Bonnefont δήλωσε, σύμφωνα με το Euronews, ότι η απομάκρυνση είναι προσωρινή και ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια τελική απόφαση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Που να βλεπε και την Θεσσαλονίκη που ΟΛΑ τα πάρκα έχουν δοθεί βορά στους τοξικομανείς... Εκεί σε θέλω Δήμαρχε (της Γαλλίας, ο Μπουτάρης διατελεί εν αφασία)