Ελεύθερος ο 16χρονος που εξύβρισε τον Ερντογάν

Ελεύθερος ο 16χρονος που εξύβρισε τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί την Τετάρτη στο Ικόνιο, με την κατηγορία της "εξύβρισης" του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Mehmet Emin Altunses παραπέμπεται όμως σε δίκη, και αντιμετωπίζει ακόμα και φυλάκιση τεσσάρων ετών αν κριθεί ένοχος.

Ο 16χρονος συνελήφθη επειδή κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε μία τελετή μνήμης για τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη από ισλαμιστές τη δεκαετία του 1920, φέρεται να αποκάλεσε τον Ερντογάν ως "κλέφτη - ιδιοκτήτη του παράνομου παλατιού". Πρόκειται για μία αναφορά σε ένα κυβερνητικό σκάνδαλο διαφθοράς καθώς και στο αμφιλεγόμενο παλάτι 1.150 δωματίων που εγκαινίασε ο Ερντογάν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το BBC, ο Altunses παραδέχθηκε ότι έκανε την συγκεκριμένη δήλωση, ενώ αρνήθηκε ότι ανήκει σε κάποιο πολιτικό κίνημα. Ο δικηγόρος του προσέφυγε στο δικαστήριο που τον προφυλάκισε και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Δήλωσε μάλιστα πως αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Τουρκία συλλαμβάνεται ανήλικος με την κατηγορία της εξύβρισης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM
Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ