Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν

Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν Facebook Twitter
0

Δύο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, που συνελήφθησαν επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα στην οδήγηση, παραπέμπονται σε δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η 25χρονη Loujain al-Hathloul και η 33χρονη and Maysa al-Amoudi βρίσκονται υπό κράτηση περίπου έναν μήνα.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες. Αν και δεν υπάρχει επίσημα σχετικός νόμος, άδειες οδήγησης δίνονται μόνο στους άντρες. Όσες γυναίκες οδηγούν ρισκάρουν να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο.

Η Hathloul συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου όταν επιχείρησε να μπει στη Σαουδική Αραβία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Alamoudi, η οποία είναι δημοσιογράφος από τη Σ. Αραβία που ζει στα Εμιράτα, συνελήφθη όταν πήγε στα σύνορα για να στηρίξει την Hathloul.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, που επικαλείται το BBC, η παραπομπή των δύο γυναικών σε τρόμο-δικαστήριο δεν έγινε για το γεγονός ότι οδήγησαν, αλλά για τα σχετικά σχόλια που ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δικηγόροι τους αναμένεται να ασκήσουν άμεσα έφεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ