Πούτιν: Η Δύση θέλει να ξεδοντιάσει τη ρωσική αρκούδα

Πούτιν: Η Δύση θέλει να ξεδοντιάσει τη ρωσική αρκούδα Facebook Twitter
4

Σε δυο χρόνια βλέπει την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας από τα χτυπήματα που επέφεραν οι δυτικές κυρώσεις και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μαραθώνια συνέντευξη στη Μόσχα (απάντησε σε 53 ερωτήσεις μέσα σε 3 ώρες και 10 λεπτά).

Τη συνέντευξη αυτή τη δίνει παραδοσιακά πριν από τις γιορτές αλλά αυτή τη φορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της μεγάλης πτώσης του ρουβλιού που οδήγησε σε έκτακτα οικονομικά μέτρα και τους πολίτες στα καταστήματα για να προλάβουν να αγοράσουν φθηνά, ακόμη, εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προετοίμασε δε τους πολίτες ότι  η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέτρα που είχαν επιτυχία το 2008», είπε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι η έξοδος από την κρίση θα είναι «αναπόφευκτη», λόγω του ότι η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ρώσους πολίτες, διαβεβαίωσε ότι τα κοινωνικά προγράμματα της αύξησης των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα διατηρηθούν. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υποχρεωθεί να μειώσει ορισμένες κοινωνικές δαπάνες.

Έριξε επίσης ευθύνες στην κεντρική τράπεζα της χώρας που, όπως είπε, έπρεπε να έχει αντιδράσει νωρίτερα ενώ για τις δυτικές κυρώσεις τόνισε ότι δεν ήταν η Κριμαία ο λόγος που επεβλήθησαν Οι κυρώσεις επεβλήθησαν εξαιτίας «των προσπαθειών να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία μας και το δικαίωμα ύπαρξης», υποστήριξε. «Δεν είναι αντίποινα για την Κριμαία. Είναι το τίμημα της φυσικής μας επιθυμίας να διατηρήσουμε την Ρωσία ως έθνος, πολιτισμό και κράτος…Ακόμη και αν η ρωσική αρκούδα άρχιζε να κάθεται φρόνιμα και να τρώει βατόμουρα και μέλι» αυτό δεν θα σταματούσε την πίεση που ασκείται στην χώρα, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν μας αφήνουν ήσυχους. Πάντα θα προσπαθούν να μας αλυσοδέσουν. Και μόλις μας αλυσοδέσουν θα μας βγάλουν νύχια και δόντια...».

Τόνισε επίσης ότι τελικά η Ρωσία θα βγει από αυτή την κρίση πιό δυνατή τόσο οικονομικά, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Πούτιν άφησε και «παράθυρο» για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δύση, λέγοντας ότι η Ρωσία ελπίζει να επεκτείνει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τη Νότια Ευρώπη, μέσω ενός μελλοντικού αγωγού στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Στις πάνω από τρεις ώρες που διήρκησε η συνέντευξη ο Ρώσος Πρόεδρος ρωτήθηκε ακόμη για για την προσωπική του ζωή και δήλωσε ότι είναι ερωτευμένος και πως εξακολουθεί να συναντά ακόμη την πρώην γυναίκα του.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μην το ψάχνεις Βλαδιμηρε, είναι όλα σχέδιο εξόντωσεις του ορθόδοξου χριστιανισμού. Γιατί στην τελική τι έκανες; Ένα κομμάτακι της Ουκρανίας προσάρτησες με το έτσι θέλω, big deal.
...Σε δυο χρόνια βλέπει την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας από τα χτυπήματα που επέφεραν οι δυτικές κυρώσεις...Δεν πειράζει, θα βγει ο Αλέξης, που είναι πιο μάγκας κι απ'τον Πούτιν, θα χτυπάει παλαμάκια, και θα χορεύει η Δύση. Ποιά είναι η ώρα που σας το λέω.
Όπως ζηλεύουν εμάς για τον ήλιο και τον αλέγρο χαρακτήρα μας οι ξενέρωτοι οι Ευρωπαίοι έτσι ζηλεύουν και τη Ρωσία για τη βοτκα της και τα μπαλέτα της!Και επίσης οι Οβραίοι και οι Μασόνοι μας ζηλεύουν και τους δύο για την Ορθόδοξη πίστη μας!Ο Καιρός γαρ εγγύς όμως κύριοι!