Θα επιστραφεί στον Τζέιμς Γουότσον το Νόμπελ του

Θα επιστραφεί στον Τζέιμς Γουότσον το Νόμπελ του Facebook Twitter
Τζέιμς Γουότσον
3

 

O γενετιστής Τζέιμς Γουότσον τιμήθηκε το 1962, μαζί με τους Φράνσις Κρικ και Μόρις Γουίλκινς, με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ταυτοποίηση της δομής διπλής έλικας του DNA. Το χρυσό μετάλλιο που συνόδευε το βραβείο του αγοράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε δημοπρασία του νεοϋορκέζικου οίκου Christie's από τον Ρώρο διεσεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ, έναντι 4,75 εκ. δολαρίων.

Ο Ουσμάνοφ δήλωσε ότι θα επιστρέψει το μετάλλιο στον 86χρονο σήμερα κάτοχό του, ο οποίος είχε αναγκαστεί να το πουλήσει για οικονομικούς λόγους, σκόπευε όμως να διαθέσει μέρος των χρημάτων στην επιστημονική έρευνα. "Κατά τη γνώμη μου, είναι απαράδεκτο να αναγκάζεται ένας εξέχων επιστήμονας να πουλήσει το μετάλλιο που αναγνωρίζει τα επιτεύγματά του. Ο Τζέιμς Γουότσον είναι ένας από τους σημαντικότερους βιολόγους στην ιστορία της ανθρωπότητας και το βραβείο του για την ανακάλυψη της δομής του DNA πρέπει να βρίσκεται στην κατοχή του" δήλωσε ο Ουσμάνοφ, αποκαλύπτοντας ότι εκείνος ήταν ο ανώνυμος πλειοδότης που αγόρασε το μετάλλιο.

Ο οίκος δημοπρασιών επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 61χρονου Ουσμάνοφ, ο οποίος είναι μεγιστάνας της χαλυβουργίας και των τηλεπικοινωνιών και η περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 15,8 δις δολάρια, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία σήμερα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
O James Watson, πάντως, είναι επίσης γνωστός για τις παρακάτω αμφιλεγόμενες δηλώσεις του (σε ελεύθερη και συντομευμένη μετάφραση):«Αν θα μπορούσαμε να βρούμε το γονίδιο που καθορίζει την σεξουαλικότητα και μία γυναίκα αποφασίσει ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλο παιδί, αφήστε την (να κάνει έκτρωση)».«Κάθε φορά που παίρνεις μία συνέντευξη από χοντρούς ανθρώπους, αισθάνεσαι άσχημα γιατί ξέρεις ότι δεν θα τους προσλάβεις».«Οι σκουρόχρωμοι άνθρωποι έχουν αυξημένη λίμπιντο. Έχετε ακούσει για λατίνους εραστές, αλλά μόνο για άγγλους ασθενείς».«Οι 'πολύ ηλίθιοι' (10% του πληθυσμού) είναι μάστιγα και θα έπρεπε να θεραπευτούν».«Η ομορφιά μπορεί να κατασκευαστεί γενετικά. Όλοι μού λένε ότι θα ήταν κάτι το φοβερό να κάνουμε όλα τα κορίτσια όμορφα, εγώ όμως το θεωρώ τέλειο».«Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της Αφρικής, εμείς βασιζόμαστε στο ότι ο πληθυσμός της έχει την ίδια ευφυΐα με εμάς, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Πάρτε για παράδειγμα τους εργοδότες που έχουν μαύρους εργαζόμενους».…Ελπίζω τα κίνητρα του Ρώσου μεγιστάνα να μην άπτονται στο γεγονός ότι συμφωνεί με τους παραπάνω ρατσιστικούς και σεξιστικούς λίβελλους.