Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού

Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter
1
Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter
To κόμικ έχει τίτλο "Priya's Shakti"

Ένα καινούριο κόμικ με πρωταγωνίστρια μία σουπερ ηρωίδα που είναι θύμα και επιζήσασα ομαδικού βιασμού, κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ινδία με σκοπό να στρέψει την προσοχή στο τεράστιο πρόβλημα της σεξουαλικής βίας στη χώρα.

Στην Ινδία ένας βιασμός αναφέρεται στις αρχές κάθε 21 λεπτά – ενώ ο αριθμός των περιστατικών που αποκρύπτονται είναι υπερδιπλάσιος.

Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter


Εμπνευσμένo από την ινδουιστική μυθολογία, το κόμικ αφηγείται την ιστορία της Priya ενός νεαρού κοριτσιού που καταπολεμά τα φυλετικά εγκλήματα με τη βοήθεια της θεάς Parvati.

Ο Ινδό-Αμερικανός σκηνοθέτης Ram Devineni, ένας από τους δημιουργούς, δήλωσε στο BBC ότι η ιδέα για το κόμικ του ήρθε το 2012, όταν ξέσπασαν στην Ινδία διαμαρτυρίες για τον βίαιο ομαδικό βιασμό και την δολοφονία μιας φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Δελχί.


"Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων μιλούσα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μου είπε κάτι σοκαριστικό: "Κανένα καλό κορίτσι δεν κυκλοφορεί μόνο του τη νύχτα".

Τότε συνειδητοποίησα ότι ο βιασμός και η σεξουαλική βία στην Ινδία είναι θέματα κουλτούρας που υποστηρίχθηκαν από την πατριαρχία και τον μισογυνισμό που επικρατούν στη χώρα."

Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter
Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter


Στην Ινδία δεν είναι ο βιαστής αλλά το θύμα που συχνά αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και έχει να αντιμετωπίσει την γελοιοποίηση και το κοινωνικό εξοστρακισμό.


"Μίλησα με κάποια θύματα ομαδικού βιασμού και οι περισσότερες παραδέχθηκαν ότι οι οικογένειές τους τους αποθάρρυναν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ότι δεχόταν απειλές από τους βιαστές και τις οικογένειές τους, και ότι η αστυνομία δεν τους πήρε στα σοβαρά."


Το κόμικ μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας δωρεάν, ενώ η έντυπη έκδοση κυκλοφορεί στα αγγλικά και στα Χίντι και θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες στην Comic Con Mumbai.

Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter
Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter

"Το target group μας είναι τα παιδιά ηλικίας από 10-12 ετών μέχρι και οι νέοι ενήλικες. Είναι μια πολύ κρίσιμη ηλικία για να διαμορφωθεί η ευαισθητοποίηση και η κοινωνική συμπεριφορά κάθε ανθρώπου.

Με το κόμικ ευελπιστούμε να ξεκινήσει μια συνομιλία γι' αυτό το θέμα. Είναι μια ενθαρρυντική ιδέα, μιας που δεν βλέπεις γυναίκες σούπερ ηρωίδες και τόσο συχνά", συνεχίζει ο Devineni.


Σύμφωνα με την εκδότρια του κόμικ Urvashi Butalia, και ιδρύτρια των φεμινιστικών εκδόσεων Zubaan Books, η μεγαλύτερη αλλαγή θα έρθει όταν οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη σεξουαλική βία. "Ούτε τα ρούχα των γυναικών, ούτε το τι ώρα θα βγει μια γυναίκα έξω, ούτε το πού αυτή πάει."


"Τα graphic novels, τα κόμικ, οι ταινίες- όλες αυτές οι μορφές τέχνης και έκφρασης είναι τεράστια όπλα σε αυτόν τον αγώνα."

Η νέα σούπερ ηρωίδα της Ινδίας είναι ένα θύμα ομαδικού βιασμού Facebook Twitter
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
η κυβέρνηση τι κάνει για όλα αυτά??? τα Ηνωμένη Έθνη? οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα? οι celebrities με τόση δύναμη γιατί δεν αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο αυτό το πρόβλημα και έτσι έμμεσα να ασκήσουν πίεση για αλλαγές?? Κρίμα.