Φονική κακοκαιρία στο Μαρόκο

0

47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το Μαρόκο, προκαλώντας πλημμύρες.

Πρόκειται, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας για τις χειρότερες βροχές των τελευταίων 30 ετών, από την Παρασκευή έως την Κυριακή στα νότια της χώρας έπεσε ύψος βροχής που ισοδυναμεί με το αντίστοιχο ενός έτους.

Φονική κακοκαιρία στο Μαρόκο Facebook Twitter

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού το οδικό δίκτυο έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αφού  18000 από τους 62000 δρόμους υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επιπλέον 505 γέφυρες πλημμύρισαν τελείως.

Φονική κακοκαιρία στο Μαρόκο Facebook Twitter
Φονική κακοκαιρία στο Μαρόκο Facebook Twitter

Σημαντικές υλικές ζημιές υπέστησαν υποδομές μεγάλων περιοχών, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και πολλοί δρόμοι έκλεισαν. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στην ύδρευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM