Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις Facebook Twitter
Την αντικατάσταση των διαφημιστικών πινακίδων με δέντρα ανακοίνωσε ο Δήμος της Γκρενόμπλ
7

Ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Γκρενόμπλ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει όλων των ειδών τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες από τους δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο, οπότε και θα αποσύρει και τις 364 πινακίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, μεταξύ των οποίων και 64 μεγάλου μεγέθους billboards.

Μάλιστα, η γνωστή φοιτητούπολη θα ακυρώσει το συμβόλαιο που έχει με την εταιρεία JCDecaux, τον μεγαλύτερο προμηθευτή διαφημιστικών πινακίδων στον κόσμο, αφήνοντας ελάχιστες υπαίθριες διαφημίσεις σε λιγοστές στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, εξαιτίας των δεσμευτικών όρων του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία.

"Ο Δήμος μας επιλέγει να απελευθερώσει τους δημόσιους χώρους από κάθε είδους υπαίθρια διαφήμιση, αντικαθιστώντας τις με χώρους και επιφάνειες δημόσιας καλλιτεχνικής έκφρασης" ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης Eric Piolle, που ανήκει στο Γαλλικό Κόμμα Πρασίνων.

Η απελευθέρωση των δημόσιων χώρων της πόλης από υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες ήταν ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Eric Piolle, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι σε ορισμένα σημεία που καταλάμβαναν οι πινακίδες, θα φυτευτούν 50 νεαρά δέντρα λίγο πριν την έλευση της Άνοιξης στις παραπλήσιες Άλπεις.

Τοπικοί παράγοντες, δήλωσαν στην Telegraph, ότι η πόλη προτίθεται να παραχωρήσει τους χώρους που καταλάμβαναν οι διαφημιστικές πινακίδες σε πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο Γιώργος το χε κάνει με το illegalsigns.gov.gr που έβαζες και στο χάρτη που είναι η πινακίδα. Έβγαλαν 4-5 πινακίδες και τέλος. Ήταν ωραίο αλλά κράτησε λίγο