Πλάτωνας και Αριστοτέλης στο λόγο του Πάπα στο Ευρωκοινοβούλιο

2

Διανθισμένη με αναφορές στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη ήταν η σημερινή ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Ποντίφηκας κάλεσε επικαλούμενος τους δύο μέγιστους Έλληνες φιλοσόφους την Ευρώπη να ασχοληθεί κυρίως με την "ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες"».

«Ένας από τους καλύτερους πίνακες του Ραφαήλ, ο οποίος βρέθηκε στο Βατικανό, είναι η Σχολή της Αθήνας. Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι στο επίκεντρο. Ο Πλάτων δείχνει προς τον ουρανό, στον κόσμο των ιδεών. Ο Αριστοτέλης δείχνει προς τα έξω… προς τον κόσμο, την πραγματικότητα. Για μένα αυτή είναι η εικόνα και η ιστορία της Ευρώπης, η οποία συνδέει τον ουρανό και τη γη. Οι λαοί της Ευρώπης ανέκαθεν ξεχώριζαν. Ο ουρανός είναι το άνοιγμα στον Θεό και η γη αναπαριστά την πρακτική και συγκεκριμένη ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει καταστάσεις και προβλήματα» είπε ο Πάπας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» , καλώντας τους πολιτικούς να προωθήσουν πολιτικές  οι οποίες να ενισχύουν την απασχόληση και να αποκαταστήσουν την  αξιοπρέπεια των εργαζομένων μέσω της διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών εργασίας.

«Τι αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει να φάει και δεν διαθέτει τα ουσιώδη προς το ζην; Και το χειρότερο, όταν δεν έχει δουλειά, η οποία να του δίνει την αξιοπρέπεια;», διερωτήθηκε ο Ποντίφηκας.

Για τις ζωές των μεταναστών που χάνονται κάθε χρόνο στη Μεσόγειο απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η μετατροπή της Μεσογείου σε ένα «τεράστιο νεκροταφείο».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Καλός ο Πλατωνας αλλα θα χρησίμευε περισσότερο για την ανακούφιση του ανθρώπου η τετάστια περιουσία του Βατικανού. Μου κάνει εντύπωση πως οι περισσοτεροι πιστοι θεωρούν δεδομενη την περιουσια των εκκλησιων και είναι ευχαριστημενοι όταν δινεται πχ το ένα χιλιοστό από αυτήν για "αγαθοεργίες".... Πως λεμε χριστιανισμός...καμία σχέση. Μαλλον την εκκλησια τη θελουν για γιορτές και πανηγύρια...α και να επεμβαινει στη νομοθεσία (στην Ελλάδα)...
Κληρικός που τιμά τα ράσα του!Κάποτε βρέθηκα σε τελετή ελλήνων καθολικών,χρησιμοποιούσαν την καθημιλουμένη, καταλάβαινα και εγώ ο ορθόδοξος τη λειτουργία, μολις τελείωσε η τελετή ο ιερέας φόρεσε τα πολιτικά του ρούχα και ξαναέγινε ένας από εμάς'ο αντίστοιχος ορθόδοξος παπάς θα μιλούσε ακαταλαβίστηκα προς το ποίμνιο του και θα φορούσε τα μαύρα ράσα του συνέχεια' δυστυχώς η εκκλησία μας έχει μείνει ΠΟΛΥ πίσω για χάρη ίσως των προνομίων και των αργυρίων που διαχειρίζεται.....