Διάψευση από τη Βενετία

Διάψευση από τη Βενετία Facebook Twitter
2

Σε διάψευση της είδησης που πρώτα μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα, ότι η δημοτική αρχή της Βενετίας προχωρά στην απαγόρευση των βαλιτσών με ρόδες μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων για το θόρυβο και για λόγους προστασίας των λιθόστρωτων δρόμων, προχώρησε ο «ειδικός επίτροπος» της πόλης.

Σχολιάζοντας το έγγραφο του δήμο στο οποίο αναφερόταν ότι θα επιτρέπεται «η μεταφορά υλικών, προϊόντων ή προσώπων» στο ιστορικό κέντρο και στα νησιά μόνο με μέσα που διαθέτουν ρόδες από καουτσούκ ή είναι φουσκωμένες με αέρα ή υγρόλ είπε: «Θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι ο Δήμος της Βενετίας σκέφτηκε ποτέ να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια στο ιστορικό κέντρο».

 Τόνισε ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο τα καροτσάκια των εμπόρων που προμηθεύουν νωρίς το πρωί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στους πεζοδρόμους.

«Σε ό,τι αφορά τις βαλίτσες με ροδάκια, είναι βέβαιο ότι οι σκληρές ρόδες προκαλούν ζημιές στα πλακόστρωτα των μικρών δρόμων και κυρίως στις γέφυρες, κυρίως εξαιτίας των χτυπημάτων που προκαλούνται από την άνοδο και την κάθοδο σε αυτές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος θα απαγορεύσει τη χρήση τους», υπογράμμισε ο Βιτόριο Τζαπαλόρτο.

Αποδεχόμενος όμως το πρόβλημα μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το θόρυβο των βαλιτσών που κουβαλούν οι τουρίστες, κάλεσε τις εταιρείες να βρουν μια λύση «προσαρμοσμένη στα προβλήματα της Βενετίας και των άλλων παλαιών πόλεων».

Αυτό θα ήταν «σίγουρα μια καλή ενέργεια που θα συνέβαλε στη διατήρηση των αρχιτεκτονικών μνημείων και της ηρεμίας των κατοίκων και των τουριστών», κατέληξε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια