ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προσωρινή άδεια σε 5 εκ. μετανάστες έδωσε ο Ομπάμα

Προσωρινή άδεια σε 5 εκ. μετανάστες έδωσε ο Ομπάμα Facebook Twitter
1

Προσωρινή άδεια σε 5 εκατομμύρια μετανάστες αποφάσισε να δώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας σε τηλεοπτική ομιλία του τα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του «κατακερματισμένου», όπως το χαρακτήρισε, συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση ενώ κάλεσε τους ρεπουμπλικανούς να ψηφίσουν τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.

«Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και σε αντίθεση με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. Τα 5 εκατομμύρια μετανάστες που παίρνουν προσωρινή άδεια βροσκόταν υπό την απειλή της απέλασης.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ανέφερε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε προς τη νόμιμη οδό».

Πάντως οι ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους αντιτίθενται στην προτεινόμενη ρύθμιση, διαμηνύοντας ότι θα την πολεμήσουν στο Κογκρέσο και στα δικαστήρια.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Όλα τα έθνη είναι έθνη μεταναστών, γιατί ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένα ατελείωτο ταξίδι, είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω περιπλάνησης...