Κοντά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η Β. Κορέα

Κοντά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η Β. Κορέα Facebook Twitter
4

Την οργή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που με 111 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 55 αποχές- ενέκρινε κείμενο απόφασης με το οποίο ζητείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Πιονγκγιάνγκ.

Την πρωτοβουλία είχε η Ε.Ε. μαζί με την Ιαπωνία  και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρεσβευτή της χώρας ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση για σοβαρές επιπτώσεις και απείλησε με πυρηνικές δοκιμές λέγοντας ς ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να συγκρατηθεί η χώρα του στην πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.

Η απόφαση που υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βασίζεται σε έκθεση 400 σελίδων του ΟΗΕ μετά από έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται στη Βόρεια Κορέα σε βαθμό άνευ προηγουμένου στον σύγχρονο κόσμο. Η έκθεση αναφέρεται σε τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου κρατούνται 120 χιλιάδες άνθρωποι  και βασίζεται σε μαρτυρίες εξόριστων βορειοκορεατών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Διεθνή / ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Η γνωστή εταιρεία με τις μπανάνες έχει παραδεχτεί πώς κατέβαλε προστασία στην ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση AUC από το 2001 ως το 2004, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων της
NEWSROOM
Κύπρος: Το φαινόμενο Φειδίας- Πώς κατάφερε να βγει τρίτος με «όπλο» του τα social media

Διεθνή / Ευρωεκλογές 2024: Πώς η Κύπρος «υποκλίθηκε» στο φαινόμενο Φειδίας - Η δύναμη από τα social και η αγκαλιά με τον Ίλον Μασκ

Τέσσερις μήνες αφού ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, ο Φειδίας έφτασε στο 20% - Το μότο «σας αγαπώ όλους», τα 2,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και τα 5 αδέλφια - Μιλά στην κυπριακή διάλεκτο και σχηματίζει καρδιά α λα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

Διεθνή / Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

H δυναμική δικηγόρος των γαλαζοαίματων Φιόνα Σάκλετον είχε εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα - Η 67χρονη νομικός είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αυτα ειναι προπαγανδα της νεας ταξης πραγματων και των νεοφιλελεδων καπιταλιστων. Στην Β Κορεα επικρατει αρμονια και εχει σταματησει η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο. Το ΚΚΕ πρεπει να βγαλει διαγγελμα αμεσως που να καταδικαζει την λασπολογια.
Το τελευταίο κομμουνιστικό κράτος (μαζί με την Κούβα) θα βουλιάξει σύντομα. Ο κομμουνισμός έχει κάνει περισσότερους νεκρούς και από τον ναζισμό (γύρο στα 20 εκατομμύρια).
Είσαι βαθιά νυχτωμένος... Κοντά 20 εκατομμύρια ήταν οι απώλειες μόνο της ΕΣΣΔ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτός και αν οι εκατόμβες στα πεδία των μαχών ΔΕΝ λογίζονται από εσένα ως θύματα του ναζισμού...Ο Γιόζεφ Γκέμπελς δεν εντυπωσιάστηκε από το σχόλιό σου... Περιμένει περισσότερα.
Περισσότεροι Σοβιετικοί πέθαναν εξαιτίας του Στάλιν παρά εξαιτίας του Χίτλερ...Βέβαια και οι δυο δεν πιάνουν μια μπροστά στον Μαο και τα δεκάδες εκατομμύρια συμπολιτών του που οδήγησε στο θάνατο...Συμπέρασμα, ο Σοσιαλισμός σκοτώνει είτε είναι εθνικός είτε είναι σκέτος.