ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies Facebook Twitter
1

Στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του G20 που ξεκίνησε χθες στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας βρέθηκε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι διακηρύσσοντας τις διαθέσεις τους για ανοιχτό πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους, ένα ζήτημα που πρόσφατα έφερε στη δημοσιότητα αποκαλύψεις για το ρόλο του Λουξεμβούργου ως φορολογικού παραδείσου επί πρωθυπουργίας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

 

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies Facebook Twitter

 

Ο κ. Γιούνκερ,  δέχεται αυστηρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τις συμφωνίες φοροελαφρύνσεων μεταξύ Λουξεμβούργου και μεγάλων εταιρειών. Ο Τιμ Κοστέλο, επικεφαλής της Civil Society 20, «πλατφόρμας διαλόγου» μεταξύ της G20 και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σχολίασε χαρακτηριστικά πως μοιάζει σαν να έχεις βάλει τον Δράκουλα να φυλάει μια τράπεζα αίματος.

Σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν χθες από το Μπρίσμπεϊν και αφορούσαν τις δεσμεύσεις των μεγάλων βιομηχανικών δυνάμεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών των G20 παρουσίασαν σειρά μέτρων για ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης κατά 2% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρουσίασαν σύμφωνα με πληροφορίες, προσχέδια ενίσχυσης της οικονομικής τους ανάπτυξης κατά 2,1% τα επόμενα χρόνια. Το τελικό ανακοινωθέν του Συνεδρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή, με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20.

 

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies Facebook Twitter

Εκατοντάδες ακτιβιστές συνεχίζουν και σήμερα να διαδηλώσουν στο Μπρίσμπεϊν ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επιδημία του Έμπολα  και την κλιματική αλλαγή ενώ Αβορίγινες της Αυστραλίας διαμαρτύρονταν για τις διακρίσεις σε βάρος τους. Η αστυνομική δύναμη που έχει αναλάβει την προστασία και διαφύλαξη της ασφάλειας στην πόλη είναι τεράστια και έως τώρα δεν υπήρξε κανένα περιστατικό που να διαταράξει την τάξη.

 

 

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies Facebook Twitter


Υποδοχή πραγματικής σταρ έλαβε η Ανγκελα Μέρκελ στο Μπρισμπέιν. Η καγκελάριος της Γερμανίας που μετέχει στη σύνοδο των G20 στην Αυστραλία προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμoύ σε περαστικούς που την εντόπισαν να βγαίνει από το όχημά που την μετέφερε.
 Η Μέρκελ υπήρξε θερμή μαζί τους ενώ δεν αρνήθηκε να ποζάρει και για selfies με κάποιους από αυτούς.

 

G20 με ατζέντα ανάπτυξης, πόλεμο στην φοροδιαφυγή και selfies Facebook Twitter

 

 

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ