Βενεζουέλα: Οι «έγκυες μαθήτριες» σε βιτρίνα εμπορικού

Βενεζουέλα: Οι «έγκυες μαθήτριες» σε βιτρίνα εμπορικού Facebook Twitter
0

Το ενδιαφέρον προσελκύει η κίνηση δύο οργανώσεων στη Βενεζουέλα να τοποθετήσουν σε εμπορικό κέντρο του Καράκας τρείς κούκλες που αναπαριστούν μαθήτριες σε ενδιαφέρουσα.

Οι οργανώσεις θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού ώστε να ευαισθητοποιηθεί για το ποσοστό γεννητικότητας ανήλικων κοριτσιών στη χώρα, που είναι ένα από τα υψηλότερα στη νότια Αμερική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, κάθε τρία λεπτά μία κοπέλα κάτω των 18 ετών να μένει έγκυος στη Βενεζουέλα με το ποσοστό των ανήλικων μητέρων να αγγίζει το 23%.

Οι οργανώσεις ζητούν να εισαχθεί το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία της χώρας και να πάρουν περισσότερο σοβαρά το θέμα οι γονείς.

Οι κούκλες έχουν τις διαστάσεις μιας ανήλικης και φοράνε την σχολική ποδιά που είναι υποχρεωτική για όλα τα κορίτσια κάτω των 15 ετών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ