Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έφτασε από τον κομήτη

0

Έφτασε στη Γη η πρώτη εικόνα που έστειλε από τον κομήτη 67P/CG η διαστημοσυσκευή Philae που έχει από χθες προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του.

Παρότι αρχικά υπήρξαν ανησυχίες από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ότι κάτι δεν πήγε καλά με την προσεδάφιση, όπως φαίνεται το Philae που βρίσκεται πάνω στον κομήτη, 511 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από τη Γη άρχισε να λειτουργεί καλά.

Τα πρώτα στοιχεία τα οποία ελήφθησαν μετά την προσεδάφιση άφηναν να διαφανεί μία κατάσταση όχι και τόσο σύμφωνη με τα προβλεπόμενα.
«Δεν καταλαβαίνουμε ακόμη πραγματικά τι συνέβη», δήλωσε ο Στέφαν Ούλαμεκ, υπεύθυνος για το Philae, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Κέντρο του Ντάρμσταντ. 


Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Γκοντόν, επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας στην Τουλούζη, το όχημα βρίσκεται «σε μία απότομη πλαγιά».

Αυτή την ώρα οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για το επιστημονικό αυτό επίτευγμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM