Μεξικό: Οργή για τους νεκρούς φοιτητές

Μεξικό: Οργή για τους νεκρούς φοιτητές Facebook Twitter
0

Την έδρα του κυβερνώντος κόμματος στην Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικό, πυρπόλησαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την εκτέλεση των 43 φοιτητών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από ενάμιση μήνα. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν και στα γραφεία του περιφερειακού υπουργείου Υγείας στην πόλη Τσιλπανσίνο, και έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και έγγραφα μπροστά ακριβώς από το κτήριο, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές ότι έχουν κάνει τα ελάχιστα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πυρπολήθηκαν και αυτοκίνητα ενώ οι διαδηλωτές απέκλεισαν ακόμα και το αεροδρόμιο Ακαπούλκο για περίπου τρεις ώρες. Κοντά στο αεροδρόμιο, κατά τον αποκλεισμό του, τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί.

Οι κινητοποιήσεις διαδέχονται η μία την άλλη στο Μεξικό αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι οι 43 φοιτητές που εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως εκτελέστηκαν από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών έχουν συλληφθεί ύποπτα μέλη των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού που ομολόγησαν τις τελευταίες ημέρες ότι οι φοιτητές εκτελέστηκαν και έκαψαν τα πτώματα τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ