H ΑctionAid για την Παλαιστίνη

H ΑctionAid για την Παλαιστίνη Facebook Twitter
0

Μια βιωματική έκθεση & ένα ντοκιμαντέρ. Δύο εκδηλώσεις που στέλνουν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας.

Τον περασμeνο Μaιο, 24 Έλληνες εθελοντές της ActionAid ταξίδεψαν στη Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Βιώσαν πώς είναι να ζεις σε ένα μέρος υπό κατοχή και ν' αναρωτιέσαι συνεχώς αν θα καταφέρεις να φτάσεις σπίτι σου. Φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων που τους συγκίνησαν βαθιά με τη ζεστή φιλοξενία τους, τον καθημερινό ηρωισμό τους και τις ιστορίες που τους αφηγήθηκαν.

Η εμπειρία τους μεταφέρεται τώρα σε ένα ντοκιμαντέρ και μια βιωματική έκθεση. Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, η ActionAid καλεί τους επισκέπτες να μπουν στη θέση των Παλαιστινίων και να συμμετάσχουν σε μια μισάωρη διαδραστική έκθεση που διοργανώνεται στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η βιωματική εμπειρία που θα ζήσουν θα τους βοηθήσει ν' ανακαλύψουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «τι σημαίνει ζωή υπό κατοχή;» ή «πόσο απλό είναι να προστατεύσω την

οικογένειά μου;»

H ΑctionAid για την Παλαιστίνη Facebook Twitter
Τον περασμeνο Μaιο, 24 Έλληνες εθελοντές της ActionAid ταξίδεψαν στη Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης

Παράλληλα με την έκθεση, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα προβληθεί δύο φορές το ντοκιμαντέρ της ActionAid Μήνυμα από την Παλαιστίνη στον πολυχώρο «Gazoo». Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει τις ιστορίες Παλαιστίνιων που γνώρισαν οι εθελοντές της ActionAid. Μετά τις προβολές θα μιλήσουν άνθρωποι από την ActionAid που ήρθαν από την Παλαιστίνη ειδικά για τις προβολές και εθελοντές της οργάνωσης που συμμετείχαν στο ταξίδι τον Μάιο.

Έκθεση: Αίθουσα: Δ7-Νέοι Φούρνοι, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Ώρες: Παρ. 17.00-22.00, Σάβ. 10.00-22.00, Κυρ. 10.00-22.00, εισ.: €2.

Προβολές ντοκιμαντέρ: Σάβ. 8/11. Ώρες: 17.00-19.00 & 20.30-22.30, Gazoo, Πειραιώς 102-104, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός, είσοδος ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6241819 (παρακαλούμε δηλώστε προτίμηση ώρας).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία λόγω ενός ντεκολτέ

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη για το πλάνο με το ντεκολτέ φιλάθλου σε αγώνα βόλεϊ

«Θιγμένοι» θεατές βρήκαν τον λογαριασμό της γυναίκας στα social media και τον κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια, αναγκάζοντάς τη να κρύψει τον λογαριασμό της στο Instagram
NEWSROOM