Δεν αναγνωρίζει η Ε.Ε. τις εκλογές στην ανατ. Ουκρανία

Δεν αναγνωρίζει η Ε.Ε. τις εκλογές στην ανατ. Ουκρανία Facebook Twitter
0

Έμπόδιο για την ειρήνη αποτελούν οι εκλογές χθες στην ανατολική Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, δήλωσε η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Θεωρώ τις σημερινές "προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές" στις "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ως ένα νέο εμπόδιο στον δρόμο προς την ειρήνη στην Ουκρανία. Η ψηφοφορία αυτή είναι παράνομη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα την αναγνωρίσει», ανέφερε η Μογκερίνι σε ανακοίνωσή της.


Οι τοπικές εκλογές με βάση την ουκρανική νομοθεσία, ως προβλέπονται από τη συμφωνία του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου, αποτελούν «το νόμιμο τρόπο ανανέωσης της δημοκρατικής θητείας των τοπικών αρχών σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας», πρόσθεσε η Μογκερίνι, καλώντας όλες τις πλευρές να εργαστούν για τη διοργάνωση αυτών των εκλογών.

Στις εκλογές αυτές, ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, εξελέγη «πρόεδρος» με ποσοστό 81,37%, σύμφωνα με exit poll που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της περιοχής Ρομάν Λιαγκούιν.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει την εκλογική έκβαση, στις δύο αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ