Παραδίδει την εξουσία ο Πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο

Παραδίδει την εξουσία ο Πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο Blaise Compaore, ανακοίνωσε την παραίτησή του σήμερα μετά τα αιματηρά επεισόδια που οδήγησαν στη διάλυση της κυβέρνησης και στην απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του επί 27 χρόνια προέδρο, Κομπαορέ να αλλάξει το νόμο για να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία.

Μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει ο Honore Traore, Αρχηγός του στρατού.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που υπογράφεται από τον Compaore, οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός ενενήντα ημερών.

Η αναγγελία της αποχώρησης του πυροδότησε μια έκρηξη χαράς από χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου ζητώντας την παραίτηση του.

Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων πυρπολήθηκε το Κοινοβούλιο ενώ λεηλατήθηκε και το κτίριο της τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Μπουργκίνα Φάσο-που σημαίνει «χώρα των τίμιων ανθρώπων»- ταλανίζεται από τη διαφθορά και την ανισότητα με το λαό να ζει στη φτώχεια και τον κύκλο του παραιτηθέντος προέδρου στην απόλυτη χλιδή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM