Αναστάτωση σε Γαλλία, Τσεχία, Ζιμπάμπουε και Αυστραλία για ύποπτα κρούσματα Έμπολα

Αναστάτωση σε Γαλλία, Τσεχία, Ζιμπάμπουε και Αυστραλία για ύποπτα κρούσματα Έμπολα Facebook Twitter
Οι γαλλικές αρχές σφράγισαν σήμερα ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι
0

Φαίνεται πως το κρούσμα του ιού στην Ισπανία και -το μη επιβεβαιωμένο ακόμα- στη Νορβηγία έχει συνταράξει για τα καλά, δημόσιες αρχές και κοινή γνώμη σε πολλές χώρες.

Οι γαλλικές αρχές σφράγισαν σήμερα ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσματα του Εμπολα. Τελικά ήταν λάθος συναγερμός.

Το ίδιο και στην περίπτωση της Αυστραλής νοσοκόμας από το Κερνς, Σου Έλεν Κόβακ, που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σιέρα Λεόνε. Έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχει μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα.

Ένας 56χρονος, παρουσίασε συμπτώματα της ασθένειας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας. Όπως είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία.

Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν έναν ασθενή που εμφανίζει επίσης συμπτώματα του Έμπολα. Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς (με 35 κλίνες) μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM
Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM