Συνελήφθη στο Βέλγιο τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα

Συνελήφθη στο Βέλγιο τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Σύρος τζιχαντιστής ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης Σαρλερουά στο Βέλγιο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του πριν από δύο ημέρες από την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Πρόκειται για το δεύτερη, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, σύλληψη ατόμου για διασυνδέσεις με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που να προέρχεται από την Ελλάδα.

Πάνω στον 24χρονο βρέθηκε usb με βίντεο από δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί στη χώρα του.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βελγίου κ. Jean Pasqual Thorau μίλησε στην εφημερίδα επιβεβαιώνοντας την είδηση και αποκαλύπτοντας ότι στις αποσκευές του Σύρου τζιαντιστή βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως είπε ο Βέλγος εκπρόσωπος ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία. Από την έρευνα των διωκτικών αρχών του Βελγίου προέκυψε ότι τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στις αρχές Αυγούστου στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Ελλάδα. Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές του Βέλγοι αστυνομικοί είχαν βρει USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Εθνος» με τον δικηγόρο του συλληφθέντα διευκρινίστηκε ότι ο Σύρος είχε περάσει όντως από τη χώρα μας. «Πριν ταξιδέψει στο Βέλγιο, είχε μείνει για ένα μικρό διάστημα, περίπου μίας εβδομάδας, στην Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζω αν η παραμονή του ήταν στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη. Ο πελάτης μου δηλώνει ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε στο «Εθνος» ο δικηγόρος του 25χρονου, κ. Πουτσίνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM