Απεργία την Πρωτομαγιά

Γιατί οι Ρώσοι δεν χάρηκαν με το "όχι" των Σκωτσέζων

Γιατί οι Ρώσοι δεν χάρηκαν με το "όχι" των Σκωτσέζων Facebook Twitter
10

Αμφισβητούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία οι Ρώσοι σε μια ενέργεια που από τους Βρετανούς θεωρείται ως ένα είδος «εκδίκησης» για τις κυρώσεις εναντίον τους από τη Δύση.

Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Μπορίσοφ, -διαπιστευμένο παρατηρητή στο δημοψήφισμα-η δημοσκόπηση απέτυχε να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες.

Ο ρώσος παρατηρητής έκανε λόγο για πολύ μεγάλες αίθουσες καταμέτρησης των ψήφων οι οποίες δεν πληρούσαν τα διεθνή πρότυπα και σημείωσε ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη σε «άσχημο βαθμό».

Ο Μπορίσοφ δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από ό,τι είδε στη Σκωτία. Μίλησε για αίθουσα καταμετρήσεων «σαν υπόστεγο για αεροσκάφη», για ψηφοδέλτια που στοιβάζονταν και για ασάφειες σχετικά την προέλευση των καλπών.

"Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποιος είχε φέρει στα ψηφοδέλτια. Δεν υπάρχουν σφραγίδες ή υπογραφές  για το από πού παραδόθηκαν", είπε.

Ο Μπορίσοφ δεν παρέλειψε να πει ότι «κατηγόρησαν τη Ρωσία για αδιαφανείς διαδικασίες στις δικές της εκλογές, όμως το Λονδίνο και το Εδιμβούργο δεν κάλυψαν πλήρως τις απαιτήσεις για αυτό το δημοψήφισμα».

Γιατί οι Ρώσοι ήθελαν απόσχιση

Οι υποστηρικτές του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήθελαν διακαώς την απόσχιση της Σκωτίας, αφού, όπως αναφέρει η Γκάρντιαν, μια τέτοια απόφαση θα δικαιολογούσε τη δική τους βιαστική προσάρτηση της Κριμαίας, μετά από ένα δημοψήφισμα που καταδικάστηκε από τη Δύση.

Κάποιοι Ρώσοι εθνικιστές πολιτικοί μάλιστα είχαν προσθέσει ένα "Mc" στο μπροστινό μέρος του κυριλλικού επώνυμό τους. Από την πλευρά του το ρωσικό δίκτυο RT, συνέκρινε το δημοψήφισμα με αυτά που γίνονται στη Βόρεια Κορέα. Παρουσιαστής του δικτύου μίλησε για ένα είδος «τρομοκρατίας» από την πλευρά των υποστηρικτών του «όχι» αλλά και για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής.

 «Είναι συνήθως το είδος της συμμετοχής που θα περίμενε κανείς στη Βόρεια Κορέα…Πώς μπορεί να είναι σχεδόν 90%.; »", αναρωτήθηκε ο Afshin Rattansi, παρουσιαστής του Going Underground show του RT.

10

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ειναι το λιγοτερο εξωφρενικο να μιλουν οι Ρωσοι για σεβασμο στη δημοκρατια και κανονες! Να θυμισω τα εξης οσον αφορα το δημοψηφισμα/παρωδια στην Κριμαια.Α) η τηλεοραση και ολα τα μεσα μαζικης επικοινωνιας δεν εδωσαν ουτε ενα λεπτο καλυψη στους αρνητες της αποσχισης. Η προπαγανδα υπερ της αποσχισης ηταν 24/7 παρουσα παντου.Β) το δηομοψηφισμα εγινε κατω απο την εμφανη παρουσια Ρωσικων στρατευματων, δινοντας την καθαρη εντυπωση οτι ηταν απλα μια επουσιωδης διαδικασια για να επικυρωθει μια προ/ειλημενη αποφαση.Γ) δεν επετραπη κανενος ειδους καμπανια υπερ του οχι. Οι Ουκρανοι και Ταταροι υποστηρικτες του Οχι δεχονταν προπηλακισνους και ξυλοδαρμους απο Ρωσους και Ρωσοφωνους, τους αφαιρουνταν οι Ουκρανικες σημαιες που κρατουσαν, τα ξενα ραδιο/τηλεοπτικα δκτυα δεχονταν επιθεσεις, κλπ.Δ) Το θεμα της παραμονης στην Ουκρανια δεν τεθηκε ουτε καν ως ερωτησης στα ψηφοδελτια! Οι ερωτησεις που τεθηκαν ηταν αν θελουν ανεξαρτησια η ενωση με τη Ρωσια. Οσοι εχουν ζησει χρονια κατω απο τη Σοβιετικη διακυβερνηση καταλαβαιναν αμεσως τι επρεπε να ψηφισουν, πως και γιατι!Ε) Ταταρικοι πολιτιστικοι συλλογοι εκλεισαν και απαγορευθηκε η εισοδος στην περιοχη του ηγετη τους.ΣΤ) Ουκρανοι και Ταταροι δεν ειχαν αλλη επιλογη παρα να απεχουν, και αυτο οδηγησε σε ενα σοβιετικου τυπου 97% υπερ της ενωσης με τη Ρωσια, χωρις να ανακοινωθει ποσοστο συμμετοχης (ενω δε θα χρειαζοταν καν ολος αυτος ο μετα/σοβιετικος μηχανισμος, δεδομενου οτι, ετσι κι αλλιως, το 60% του πληθυσμου της Κριμαιας ειναι Ρωσοι. Αλλα ηθελαν να επιτυχουν το σοβιετικο 97%!).Κατα τα αλλα, οπως ελεγε και ο Σταλιν, δεν μετρα το ποιος ψηφιζει αλλα το ποιος καταμετρα τα αποτελεσματα. Χωρις ξενους παρατηρητες και οπαδους της παραμονης της Ουκρανιας κατα τη διαρκεια της καταμετρησης, το ολο θεμα ηταν απλα γραφειοκρατικο και διεκπεραιωτικο.Μετα απο ολα αυτα, το Σκωτσεζικο δημοψηφισμα ειναι πασιφανες οτι ωχρια σε δημοκρατικοτητα και πλουραλισμο οποτε, καλα κανουν οι Ρωσοι να δινουν...μαθηματα δημοκρατιας!
Φίλε, γράφεις :"Είναι το λιγότερο εξωφρενικό να μιλάν οι Ρώσοι για δημοκρατία" ΠΟυ είναι ακριβώς η ουκρανική Δημοκρατία που "δε σέβονται οι Ρώσοι;" Στο φασίστα "πρωθυπουργό" τους ; Στους Νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" ; ΣΤην κυβέρνηση που δεν έιναι εκλεγμένη , αλλά πραξικοπηματικά διορισμένη ως αποτέλεσμα ένοπλης επίθεσης ; Στα φιλορωσικά και αριστερά κόμματα που κηρύσσονται παράνομα από τους φασίστες ; Για τα "Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ" που "αναδεικνύουν" το έγκλημα κατά της πανανθρώπινης ειρήνης και Δημοκρατίας που κάνουν οι Ρώσοι, πες μου ποια "δημοκρατία" αντιπαλεύουν ; Αυτή που οι αντίπαλοί τους εφαρμόζουν στο Ιράκ ; ΣΤο Αφγανιστάν ; Που εφήρμοσαν στο Βελιγράδι ; Στη Λιβύη; Στη Συρία ; ΣΤην Λατινική Αμερική ; Στις ΑΦρικανικές χώρες ; Όπου έχουν σταθεί κ' όπου βρεθεί ; Και τελικά κατέληξες στο Στάλιν , που φυσικά πολύ σωστά είπε ότι είπε, όσο "κακός" κ' αν ήταν αυτός. Μετράει αυτός που καταμετράει και όχι αυτός που ψηφίζει. Όπως ακριβώς στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, και φυσικά στη "Μέκκα" του πολιτισμού σου, στις ΗΠΑ.
Αγαπητε Κωστακη, πλινθοι, λιθοι, κεραμοι ατακτως ερριμενοι το σχολιο σας. Εγω συνεκρινα δυο δημοψηφισματα, δεν εκανα συγκριση της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ και της Ρωσιας τα τελευταια 20 χρονια!Κατα τα αλλα, ο *ναζι* πρωθυπουργος της Ουκρανιας ειναι Εβραιος και ο ναζιστικος χαιρετισμος που επικαλεισθε ηταν οταν χαιρετουσε ενα φιλο του στο πληθος στο Κιεβο, σημαντικοι ηγετες του Δεξιου τομεα ειναι φυλακη η εκτελεσθηκαν, ο προεδρος Ποροσενκο εχει εκλεγει με το 57% της ψηφου του Ουκρανικου λαου, για ποια Συρια μιλατε, εκει μονο οι Ρωσοι, Ιρανοι και Χεζμπολλαχ εχουν επεμβει, για ποιο Ιρακ μιλατε, εκει η κυβερνηση παρακαλει τις ΗΠΑ να επεμβουν για να πολεμησουν το ΙΣΙΣ, για ποιες Αφρικανκες χωρες μιλατε, εκει οι κυβερνησεις τους παρακαλουν τη Γαλλια να επεμβει, για ποιο Βελιγραδι μιλατε, μηπως να αφηναμε το συντροφο Μιλοσεβιτς να σφαζει για λιγο ακομα, κλπ. κλπ?Τι να πρωτοπω, διατελειτε σε τετοια συγχηση και συγχεετε τοσα πολλα ανομοια πραγματα και καταστασεις που δε νομιζω να ειστε σε θεση να συλλαβετε τα οσα ανεφερα...
Για τα εγκληματα των ναζιστων ενταντιων των ρωσσοφωνων πολιτων θα πεις τιποτα? εχουν χαθει χιλιαδες αθωες ζωες μεχρι κι απο μισθοφορους που ηρθαν να βοηθησουν απο αλλες χωρες την ΔΟΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ... α και για οποιον δεν το καταλαβε... πισω απο ολο αυτο βρισκεται παλι το ΔΝΤ και το γεγονος οτι προσπαθει με τη σειρα του να "ΣΩΣΕΙ" την ουκρανια χωρις να υπολογιζει ουτε τις αθωες ψυχες που χαθηκαν ουτε φυσικα την βοηθεια απο το Πουτιν.