Έρχονται δύο ηλιακές καταιγίδες

Έρχονται δύο ηλιακές καταιγίδες Facebook Twitter
0

Δύο ηλιακές καταιγίδες αναμένεται τελικά να πλήξουν τη Γη, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ. Οι καταιγίδες αυτές δεν αναμένεται πάντως να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις τηλεπικοινωνίες.

Όπως δήλωσε ο Τόμας Μπέργκερ διευθυντής του κέντρου αυτό που αναμένεται είναι ότι οι καταιγίδες «θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες και τα σήματα GPS, καθώς και προβλήματα στην τάση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Έκανε πάντως λόγο για διαχειρίσιμα προβλήματα  που "δεν θα προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι καταιγίδες είναι το αποτέλεσμα των δύο στεφανιαίων εκρήξεων μάζας στην επιφάνεια του ήλιου. Η πρώτη σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ η δεύτερη και πιο ισχυρή ακολούθησε δυο ημέρες αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο αυτές καταιγίδες θα προκαλέσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όλο τον ουρανό της Βόρειας Αμερικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ