Οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από τους προοδευτικούς

Οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από τους προοδευτικούς Facebook Twitter
4

Διεθνής έρευνα που μελέτησε στοιχεία από 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δείχνει ότι οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι απ΄ό,τι οι προοδευτικοί και οι φιλελεύθεροι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ανταμ Οκούλιτς-Κοζάριν του αμερικανικού Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης ψυχολογίας "Journal of Applied Psychology", διαπίστωσαν ότι οι πιο συντηρητικοί πολίτες αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση (υποκειμενική ψυχική ευεξία) στη ζωή τους σε σχέση με τους πιο προοδευτικούς συμπολίτες τους, άσχετα με το πολιτικό «χρώμα» της εκάστοτε κυβέρνησής.

Υπάρχει όμως ένα παράδοξο, που ανέδειξε η έρευνα. Ενώ λοιπόν οι προοδευτικοί είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους συντηρητικούς, οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με πιο προοδευτικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως προσωπικής πολιτικής πεποιθήσεως, νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, από ό,τι όσοι ζουν σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ακολουθούν πιο συντηρητικές πολιτικές.

Οπότε ο πιο ευτυχισμένος Ευρωπαίος φαίνεται πως είναι ένας συντηρητικός που ζει σε μια προοδευτική και φιλελεύθερη χώρα. Ίσως γι αυτό σκανδιναβικές χώρες όπως η Δανία, καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας διεθνώς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Eγώ θεωρώ ότι οι συντηρητικοί λογικά δε θέλουν να αλλάξει κάτι, άρα συναινούν σε αυτό που έχουν και είναι λογικό να δηλώνουν ευτυχισμένοι. Συνήθως οι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι θέλουν αλλαγές, που δεν τις βλέπουν ή όταν έρχονται είναι ανεπαρκείς, άρα δεν είναι ικανοποιημένοι.Ειρήσθω εν παρόδω, θα έλεγα ότι εγώ είμαι ένας ήπια συντηρητικός ομοφυλόφιλος. Θα ήθελα το μέσο όρο των κρατούντων στην ΕΕ. Αλλά οι δικοί μας συντηρητικοί είναι εξτρεμιστές και τζιχαντιστές! Θέλουν να ταλαιπωρούν κάποιες ομάδες και ικανοποιούνται με αυτό. Μέχρι στιγμής, η Κυβέρνηση αυτή τους έχει ικανοποιήσει. Η διεύρυνση που θέλει να κάνει είναι μονόπλευρα προς τα δεξιά. Όχι αμφίπλευρη, όπως λένε συνήθως τα ΜΜΕ. Για να είναι αμφίπλευρη, ξέρει τι πρέπει να κάνει... Επανέρχομαι. Ο συντηρητικός, σε μια προοδευτική χώρα, δεν έχει τίποτα να χάσει. Μια χαρά θα ζει, όπως θέλει. Κανείς δεν τον εμποδίζει. Απλά χάνει το δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους άλλους.