Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς

Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς Facebook Twitter
3

 

Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς Facebook Twitter

Απάντηση έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία μέσα από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν αγαπά τους φτωχούς και πως τους αποκαλεί «φαφούτηδες».

«Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Σε αυτή τη Σύνοδο οι γαλλικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Ολάντ "ήταν στον κόσμο του", καθώς συνέπεσε με τις αποκαλύψεις από το βιβλίο της Τριελβελέρ "Ευχαριστώ για τη στιγμή".

«Δεν θα δεχθώ ποτέ ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η δέσμευση ολόκληρης της ζωής μου, αυτό για το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου ζωή», σημείωσε προσπαθώντας να μειώσει τις μεγάλες συνέπειες μιας λέξης στην ήδη κλονισμένη εικόνα του-αφού οι δημοσκοπήσεις πριν το βιβλίο, του έδιναν δημοφιλία 13%.

Ζήτησε, επίσης, σεβασμό στο προεδρικό αξίωμα. «Πρόκειται για ζήτημα αρχής. Το προεδρικό αξίωμα πρέπει να είναι αντικείμενο σεβασμού, όχι για να προστατευθεί το πρόσωπο που το κατέχει, αλλά για τη διαφύλαξη των θεσμών που αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας» τόνισε ο Ολάντ.

Η λέξη «φαφούτηδες» που του προσέδωσε η Τριελβελέρ, εκτός από το τελειωτικό χτύπημα στην εικόνα του, έγινε και κεντρικό θέμα συζήτησης στη Γαλλία και αφορμή για μια «επανάσταση» αριστερών και δεξιών «φαφούτηδων» μέσω των social media.

Οι χρήστες φρόντισαν να φτιάξουν και εικόνες σαν κι αυτή…

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το ΄λεγα στη μέση της κρίσης. Είναι σημαντικό για τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Τα ταμεία πρέπει ν' αρχινίσουν να καλύπτουν και οδοντογιατρούς. Ο πολύς κόσμος πού να βρει πλέον 700 ευρώ που χρειάζονται για την αποκατάσταση ενός δοντιού, δεν περισσεύουν ούτε για να φτιάξεις το καζανάκι αν χαλάσει, το παρατά, μένει με την κουφάλα. Και θα ΄ρχονται οι ξένοι εδώ πέρα για τουρισμό και δεν θα ΄ναι εικόνα αυτή που θα έχουμε, θα μας κοροϊδεύουν φαφούτηδες και κουφάλες και το πρόσωπό τους θα παίρνει μια έκφραση αποστροφής.Να ορίστε, κανένας δεν συμπαθεί τους φαφούτηδες.