Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς

Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς Facebook Twitter
3

 

Ολάντ: Υπηρετώ τους φτωχούς Facebook Twitter

Απάντηση έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία μέσα από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν αγαπά τους φτωχούς και πως τους αποκαλεί «φαφούτηδες».

«Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Σε αυτή τη Σύνοδο οι γαλλικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Ολάντ "ήταν στον κόσμο του", καθώς συνέπεσε με τις αποκαλύψεις από το βιβλίο της Τριελβελέρ "Ευχαριστώ για τη στιγμή".

«Δεν θα δεχθώ ποτέ ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η δέσμευση ολόκληρης της ζωής μου, αυτό για το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου ζωή», σημείωσε προσπαθώντας να μειώσει τις μεγάλες συνέπειες μιας λέξης στην ήδη κλονισμένη εικόνα του-αφού οι δημοσκοπήσεις πριν το βιβλίο, του έδιναν δημοφιλία 13%.

Ζήτησε, επίσης, σεβασμό στο προεδρικό αξίωμα. «Πρόκειται για ζήτημα αρχής. Το προεδρικό αξίωμα πρέπει να είναι αντικείμενο σεβασμού, όχι για να προστατευθεί το πρόσωπο που το κατέχει, αλλά για τη διαφύλαξη των θεσμών που αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας» τόνισε ο Ολάντ.

Η λέξη «φαφούτηδες» που του προσέδωσε η Τριελβελέρ, εκτός από το τελειωτικό χτύπημα στην εικόνα του, έγινε και κεντρικό θέμα συζήτησης στη Γαλλία και αφορμή για μια «επανάσταση» αριστερών και δεξιών «φαφούτηδων» μέσω των social media.

Οι χρήστες φρόντισαν να φτιάξουν και εικόνες σαν κι αυτή…

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Το ΄λεγα στη μέση της κρίσης. Είναι σημαντικό για τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Τα ταμεία πρέπει ν' αρχινίσουν να καλύπτουν και οδοντογιατρούς. Ο πολύς κόσμος πού να βρει πλέον 700 ευρώ που χρειάζονται για την αποκατάσταση ενός δοντιού, δεν περισσεύουν ούτε για να φτιάξεις το καζανάκι αν χαλάσει, το παρατά, μένει με την κουφάλα. Και θα ΄ρχονται οι ξένοι εδώ πέρα για τουρισμό και δεν θα ΄ναι εικόνα αυτή που θα έχουμε, θα μας κοροϊδεύουν φαφούτηδες και κουφάλες και το πρόσωπό τους θα παίρνει μια έκφραση αποστροφής.Να ορίστε, κανένας δεν συμπαθεί τους φαφούτηδες.