Στη φυλακή τέσσερις πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν

Στη φυλακή τέσσερις πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν Facebook Twitter
0
Στη φυλακή τέσσερις πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν Facebook Twitter

Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν από την ρωσική αστυνομία, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Μόσχας, λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, να οδηγηθούν στην φυλακή τέσσερις, πολέμιοι του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι τέσσερις νέοι κρίθηκαν ένοχοι για την παρακίνηση μαζικής διαμαρτυρίας σε βάρος του Ρώσου προέδρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα της ορκωμοσίας του.

"Σε παρόμοιες υποθέσεις, ο ποινικός κώδικας προβλέπει πρόστιμο 500 ρούβλια ή ακόμα και κράτηση 48 ωρών. Σε αυτή την περίπτωση όμως, επιβλήθηκαν τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης" δήλωσε το μέλος των Πούσι Ράιοτ, Ναντέζα Τολοκονίκοβα.

Οι υποστηρικτές των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο της Μόσχας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Πούτιν.

Μαζί τους ήταν και τα μέλη του γνωστού συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ, που συντάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών.

Πριν από ένα μήνα το δικαστήριο επέβαλε 4ετή κάθειρξη και σε ακόμη έναν πολιτικό αντίπαλο, του Ρώσου προέδρου, τον ακτιβιστή Σεργκέι Ουντάλτσοβ.

Πηγή: euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM