Η Ρωσία δίνει τρία χρόνια παράταση ασύλου στον Σνόουντεν

Η Ρωσία δίνει τρία χρόνια παράταση ασύλου στον Σνόουντεν Facebook Twitter
6

Τρία επιπλέον χρόνια άσυλο παραχωρήθηκαν στον πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου μιας και ο Σνόουντεν είχε καταφύγει και λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο. Τον περασμένο μήνα, ρώσος αξιωματούχος είχε προαναγγείλει ότι η Μόσχα επρόκειτο να χορηγήσει νέο άσυλο στον Σνόουντεν με την αιτιολογία ότι η ζωή του κινδυνεύει. Ο πολιτικός αναλυτής Alexei Makarkin χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο ΑP τον Σνόουντεν "πολύτιμο τρόπαιο του Πούτιν" και ανέφερε πως η τριετής αυτή παράταση είναι μια υπόθεση κύρους για τη Ρωσία που τη χρησιμοποιεί συμβολικά.

 

Ο δικηγόρος του Εντουαρντ Σνόουντεν ανακοίνωσε επίσης πως ο πελάτης του πρόκειται σύντομα να παραθέσει συνέντευξη τύπου στη Μόσχα. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς για τον Snowden,η μεγαλύτερη τιμωρία του δεν προήλθε από κάποιο αμερικανικό δικαστήριο αλλά από το ότι κατάντησε το βαθύ λαρύγγι του...δημοκράτη Πούτιν
Ναι του προσφέρει άσυλο συμβολικά, επειδή κινδυνεύει η ζωή του... Ο Σνόουντεν ξεκίνησε να γίνει ήρωας για την παγκόσμια κοινωνία, και κατέληξε καρφί υπέρ των Ρώσων. Αυτή είναι η αλήθεια. Τον έχουν εκεί και τους λέει χαρτί και καλαμάρι διάφορα μυστικά των αντιπάλων.
Η παγκόσμια κοινωνία προφανώς όμως δεν θέλει ήρωες...Αν δεν του είχε προσφέρει η Ρωσία άσυλο πιθανόν θα ήταν νεκρός τώρα αφού καμία άλλη υπερδύναμη(πχ Γερμανία,Γαλλία) που είχε ζημίες από τα προγράμματα παρακολούθησης δεν προσφέρθηκε να του παραχωρήσει άσυλο...Μάλλον δεν συγκινήθηκαν και ιδιαίτερα από τον ανθρωπισμό του.Το να μείνει στη Ρωσία συμφέρει και τον ίδιο τον Σνόουντεν επειδή δεν θα κινδυνεύει η ζωή του και θα μπορεί να συνεχίσει να εκθέτει τις Η.Π.Α με τα στοιχεία που έχει και την Ρωσία που έτσι κάνει άλλη μία επίδειξη δύναμης.
ΑμφιμονοσήμαντοςΔε λέω πως ο Σνόουντεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο. Απ' ό,τι λέγεται ζήτησε άσυλο από εικοσιπέντε χώρες και όλες πλην της Ρωσίας έκαναν την πάπια. Κι εμείς ο πολύς κόσμος/η κοινή γνώμη ούτε μια πορεία δεν κάναμε για να αισθανθεί κάποιον στο πλευρό του. Μόνο όταν ζημιώνεται η τσέπη μας σηκωνόμαστε από τις πολυθρόνες μας. Ok. Ωστόσο βλέπω έναν Τζούλιαν Ασάνζ να έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού και να συνεχίζει τις αποκαλύψεις. Και έναν Σνόουντεν ο οποίος έχει μετατραπεί σε σπιούνο της αντίπαλης μέγαλης δύναμης για να ηρεμήσει η καρδούλα του.
Ο Σνόουντεν κατάφερε να βγάλει τα άπλυτα των Αμερικάνων στη φόρα θυσιάζοντας την σωματική του ακεραιότητα ..... Ο Πούτιν προφανώς δεν του δίνει άσυλο επειδή τον συμπαθεί ή σέβεται τα ανθρωπινά δικαιώματα του , παρόλα αυτά του προστατεύει τη ζωή . Που είναι όμως η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να του δώσουν άσυλο και να προστατεύσουν το δικαίωμα του στη ελευθερία του λόγου ? ΠΟΥΘΕΝΑ ! Μόνο λόγια και συνεδριάσεις από πράξεις τίποτα ! Όλοι κώλωσαν να πάνε κόντρα στους Αμερικάνους , όλοι γίναμε τσιράκια τους !