H Σεβίλη απαγορεύει το θόρυβο στους δημόσιους χώρους

H Σεβίλη απαγορεύει το θόρυβο στους δημόσιους χώρους Facebook Twitter
0
H Σεβίλη απαγορεύει το θόρυβο στους δημόσιους χώρους Facebook Twitter

Τέλος αποφάσισαν να βάλουν στη νυχτερινή ''ασυδοσία'' οι αρχές της Σεβίλης της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή, ψηφίστηκε μια σειρά κανονισμών οι οποίοι απαγορεύουν διάφορες δραστηριότητες στους εξωτερικούς της χώρους, από τα παιχνίδια domino στις ταράτσες των μπαρ μέχρι το τραγούδι στους δρόμους της.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από αγώνες ετών από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της συνεχούς φασαρίας. Τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, πάνω από 4.000 πολίτες συνέλεξαν υπογραφές ζητώντας αυστηρότερη νομοθεσία στο θέμα της διατάραξης της κοινής ησυχίας.

Οι κανονισμοί αφορούν εκατοντάδες τοπικά καταστήματα και τα πλήθη που συγκεντρώνουν στον εξωτερικό τους χώρο. Mε πρόστιμο κινδυνεύουν όσοι συζητούν ''υπερβολικά δυνατά'' σε εξωτερικούς χώρους, οι ιδιοκτήτες μπαρ που τοποθετούν τηλεοράσεις στις ταράτσες τους ή που σερβίρουν θαμώνες που στέκονται έξω από το μαγαζί τους. Επίσης, το προσωπικό των καταστημάτων δε θα μπορεί πλέον να σέρνει καφάσια με μπύρες ή καρέκλες, ενώ οι οδηγοί δεν επιτρέπεται να έχουν δυνατά τη μουσική, να ''γκαζώνουν'' άνευ λόγου ή να μην απενεργοποιούν τον συναγερμό του αυτοκινήτου τους αν συνεχίζει να χτυπάει πάνω από τρία λεπτά. Τα πρόστιμα για αυτούς που παραβαίνουν τις παραπάνω υποδείξεις κυμαίνονται από 300 μέχρι 300.000 ευρώ.

Οι παραπάνω αποφάσεις φαίνεται να μην αρκούν για τους αγανακτισμένους κατοίκους, που ζητούν επιπλέον μέτρα μέσω του μπλογκ ''Seville Without Noise Now'', ενώ οι καταστηματάρχες δηλώνουν προβληματισμένοι σχετικά με τα μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα που θα φέρουν οι αλλαγές. Τέλος, υπό αμφισβήτηση τίθεται και ο τρόπος μέτρησης της ''ηχορύπανσης'', καθώς κάτι τέτοιο θα αφήνεται στην κρίση αστυνομικών, οι οποίοι, όμως, δεν προβλέπεται να είναι εξοπλισμένοι με μηχανήματα καταγραφής ντεσιμπέλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ