Οι ΗΠΑ «ανοίγουν» και πάλι το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Οι ΗΠΑ «ανοίγουν» και πάλι το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Facebook Twitter
1

Δύο μόλις 24ωρα  μετά την απόφαση των ΗΠΑ για απαγόρευση πτήσεων προς το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ, οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν την άρση αυτής της απαγόρευσης που είχε θεωρηθεί και ως μέσο πίεση στον Νετανιάχου για να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα.

 «Προτού ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η FAA συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εκτιμήσει τους κινδύνους και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τα μέτρα που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτρέψει τον κίνδυνο στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη ρευστή κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και θα λάβει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι Αμερικανοί είχαν πάρει την απόφαση για απαγόρευση πτήσεων, μόλις έγινε γνωστό ότι ρουκέτας έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο.

Μετά τις ΗΠΑ την ίδια απόφαση για απαγόρευση έλαβε και η ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, συνεχίζουν 22 εταιρείες, ανάμεσά τους η British, η Aeroflot και η Ukrainian Airlines.

Ο «αποκλεισμός» του διεθνούς αεροδρομίου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από τους ισραηλινούς, λόγω της οικονομικής ζημιάς που επέφερε αλλά και στις ΗΠΑ με γερουσιαστές να κατηγορούν τον Ομπάμα ότι θέλει να μποϊκοτάρει το Ισραήλ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στην επόμενη 'ανθρωπιστική΄επέμβαση που θα κάνουν οι ΗΠΑ κάπου στον κόσμο, να θυμάστε τα σκοτωμένα παιδιά στη Γάζα και τις δυο (2) μέρες που δεν πέταξαν αεροπλάνα προς το Ισραήλ. Έτσι για να ξερουμε πότε μας δουλεύουν...