ΟΗΕ: Δεν έχουν πού να κρυφτούν οι άμαχοι της Γάζας

ΟΗΕ: Δεν έχουν πού να κρυφτούν οι άμαχοι της Γάζας Facebook Twitter
2

Δεν έχουν που να κρυφτούν οι άμαχοι στην πυκνοκατοικημένη  Γάζα επισημαίνει ο ΟΗΕ ενώ συνεχίζεται η επίθεση και ο βομβαρδισμός της περιοχής από τους ισραηλινούς. Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, τα παιδιά είναι που πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα.

Σύμφωνα με όσα είπε  ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (OCHA), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, περίπου 500 σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και 100.000 άτομα έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία έχοντας άμεση ανάγκη από τρόφιμα, νερό και στρώματα.

«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα ασφαλές μέρος για τους αμάχους», τόνισε ο Λέρκε, καθώς στη Λωρίδα της Γάζας όπου ζουν 4.500 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Μέχρι τώρα σχεδόν 600 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές βόμβες, με το 1/3 από τα θύματα να είναι παιδιά. Από την πλευρά των ισραηλινών έχουν σκοτωθεί 29 άτομα, τα 27 στρατιώτες. Σύμφωνα με τη UNICEF, εκτός από τα 121 παιδιά που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, υπάρχουν άλλα 900 τραυματισμένα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, 107.000 παιδιά χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη λόγω των τραυμάτων που βιώνουν, όπως θάνατο, τραυματισμό ή απώλεια του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), 18 εγκαταστάσεις υγείας έχουν καταστραφεί, ανάμεσά τους και τρία νοσοκομεία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια