ΟΗΕ: Έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα

ΟΗΕ: Έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα Facebook Twitter
0

Έκκληση για κατάπαυση των εχθροπραξιών έκανε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από αίτημα της Ιορδανίας. Ζήτησε επίσης την προστασία των αμάχων με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων..

Στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση τα 15 κράτη-μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

Ο Riyad Mansour, εκπρόσωπος στον ΟΗΕ των Παλαιστινίων , δήλωσε στους δημοσιογράφους απογοητευμένος επειδή το Συμβούλιο δεν ενέκρινε ψήφισμα για «να σταματήσει η επίθεση εναντίον του λαού μας »και να τους παραχθεί προστασία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM