Αστυνομικοί "στραγγάλισαν" πολίτη μπροστά στις κάμερες

Αστυνομικοί "στραγγάλισαν" πολίτη μπροστά στις κάμερες Facebook Twitter
15
Αστυνομικοί "στραγγάλισαν" πολίτη μπροστά στις κάμερες Facebook Twitter

O 43χρονος Eric Garner πατέρας έξι παιδιών μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του, όπου και κατέληξε μετά από βίαιη απόπειρα σύλληψης από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως ο άντρας πουλούσε παράνομα τσιγάρα και πως τον σταμάτησαν για έλεγχο, αλλά αυτόπτης ο οποίος ακούγεται στο βίντεο λέει πως τον σταμάτησαν επειδή αναμείχθηκε σε καυγά προκειμένου να τον σταματήσει.

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες και ενώ έχει προηγηθεί αρκετή ώρα στην οποία ο Garner ακούγεται να επιμένει πως δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, ο 43χρονος φωνάζει να μην τον ακουμπήσουν. Οι αστυνομικοί τότε τον περικυκλώνουν και ένας αξιωματικός περνάει το χέρι στο λαιμό του και τον σφίγγει καθώς όλοι μαζί τον ρίχνουν κάτω. Ο Garner φωνάζει πως δεν μπορεί να αναπενεύσει πάνω από τρεις φορές και τότε χάνει τις αισθήσεις του. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το βίντεο με όλο το περιστατικό κατέγραψε περαστικός ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί αν αιτία θανάτου του ήταν το σφίξιμο στο λαιμό ή κάτι άλλο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας είχε αναπνευστικό και καρδιακό πρόβλημα.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Δηλαδή όταν έλεγε ευγενικά να τον αφήσουν επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί ο αξιωματικός συνέχιζε να τον σφίγγει ; αν τον άφηνε υπήρχε περίπτωση να έφευγε ; κάπου στους 5 αστυνομικούς ήταν εκεί να τον κυνηγήσουν .. φαίνεται ότι είχε κακή μέρα ο αξιωματικός και το έκανε το έγκλημα ( ή απλά ρατσιστής )
Τώρα τί σχόλιο να κάνω, πρόκειται για ηλιθίους (δεν θα πώ το άλλο). Πρέπει και να τους ξυλώσουν αλλά επίσης μετά να δικαστούν για ανθρωποκτονία. Αν είναι αυτός, ενδεδειγμένος και επαγγελματικής τρόπος σύλληψης ατόμου που ούτε επιθετική συμπεριφορά επέδειξε, που λόγω σωματοδομής δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει και τέλος φώναζε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, ε τότε ή ηλίθιος είμαι ο ίδιος, ή κάτι χάνω. Δεν είμαι υπερ της ελαστικής αστυνόμευμίας ή μή χρήσης όπλων όταν πρόκειται για οπλισμένους εκληματίες αλλά το παραπάνω ρε γμτ δεν μπορώ να το χωνέψω-δικαιολογήσω με τίποτα.
ναι αλλα αν δεις τα στατιστικα στοιχεία,η αστυνομική βια ενάντια στον μαύρο και λατινο πληθυσμό της αμερικής είναι τρομερά μεγαλύτερη από αυτή τον μαύρωνη φυλή φυσικά και έχει σημασία
Αν ζησεις στην ΝΥ θα δεις οτι λογω της γκετοποιησης και της ελαχιστης μορφωσης που παιρνουν οι μαυροι δυστυχως αυτο ειναι μονοδρομος.... αλλα στο βιντεο ειναι πραγματικο εγκλημα.... στιγερο....
ελπίζω ότι δεν εννοείς ότι η αστυνομική βία είναι μονόδρομος.επίσης κάνεις μια τεράστια υπεραπλούστευση για τους μαύρους της ΝΥ,και το οτι έχεις ζήσει εκεί δεν δίνει και μεγάλο κύρος στην άποψη σου.και τα παρακατω,πού δεν είναι όλα στην ΝΥ,και περιλαμβάνουν μαύρα άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα???http://www.huffingtonpost.com/2013/11/06/renisha-mcbride-detroit_n_4227760.htmlhttp://www.nydailynews.com/news/national/man-killed-police-believed-seeking-article-1.1456627http://gawker.com/5975355/deaf-man-stabbed-after-sign-language-mistaken-for-gang-signshttp://www.thenation.com/article/170413/stopped-and-frisked-being-fking-mutt-videohttp://7online.com/archive/9316130/http://reason.com/blog/2013/10/07/woman-says-she-called-911-for-an-ambulanhttp://www.courierpress.com/news/local-news/police-herphttp://www.nytimes.com/2013/08/09/nyregion/grand-jury-declines-to-indict-officer-in-death-of-unarmed-youth.html?_r=0http://www.nydailynews.com/news/national/florida-police-shoot-unarmed-black-man-driveway-article-1.1412206http://www.sfgate.com/crime/article/Oakland-Study-finds-racial-bias-in-boys-arrests-4765892.php