Η Αργεντινή πιο κοντά στη χρεοκοπία

Η Αργεντινή πιο κοντά στη χρεοκοπία Facebook Twitter
11

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Αργεντινή μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση δύο κερδοσκοπικών funds με τον Αμερικανό μεσολαβητή στη Νέα Υόρκη.

"Οι εκπρόσωποι της χώρας και οι εκπρόσωποι των κεφαλαίων ήρθαν να με δουν το απόγευμα (της Παρασκευής) μαζί με τους δικηγόρους τους", δήλωσε ο Αμερικανός μεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ, σημειώνοντας ότι η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της, όχι όμως παρουσία της άλλης πλευράς. Ευχήθηκε δε στο μέλλον να υπάρξει διάλογος.

Μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που υποχρεώνει τη χώρα να πληρώσει στο ακέραιο τα funds-γύπες που αγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές τα ομόλογα της χώρας και μετά αρνήθηκαν το κούρεμα, η Αργεντινή έχει προθεσμία ως τις 30 Ιουλίου να καταβάλλει ποσό 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ είπε ότι οι όροι αποπληρωμής θα πρέπει να είναι δίκαιοι και ίσοι για το 100% των πιστωτών. Τα funds που αρνήθηκαν το κούρεμα είναι μόλις το 7%, όμως ο Αμερικανός δικαστής έκρινε ότι πρώτα πρέπει να πληρωθούν αυτά στο ακέραιο, αλλιώς η Αργεντινή δεν έχει δικαίωμα να πληρώσει τους υπόλοιπους.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Η Αργεντινή δεν θέλει να πληρώσει το 7% που δεν συμφώνησε στην αναδιάρθρωση χρέους πριν δέκα χρόνια για να μην αδικήσει το υπόλοιπο 93% που συμφώνησε στη δική του αναδιάρθρωση. Μέχρι τώρα με το 93% δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί Αμερικάνος δικαστής έβγαλε απόφαση ότι το 93% δε μπορεί συνεχίσει να πληρώνεται αν δεν πληρωθεί πρώτα το 7% που δεν είχε δεχθεί την αναδιάρθρωση.
ποιος γνωστος ελλην πολιτικος,πρωην προεδρος 15μελους,αιωνιος καταληψιας φερων ντουντουκα μονιμα,ειχε αναφωνισει "μακαρι να ειχαμε γινει αργεντινη"?
Ε τότε ας κάνουν κι αυτοί περικοπές στην υγεία, στην παιδεία κι ας ξεπουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Αυτή δεν είναι η λογική της σημερινής εποχής, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;
@trollolo Αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχουν πλούσιες και φτωχές χώρες. Υπάρχουν χώρες με υπεύθυνους πολίτες και χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή άλλες με ανεύθυνους πολίτες που εκλέγουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Οι "γύπες" τη πέφτουν όπου τους παίρνει...
Α δηλαδή φταίνε οι πολίτες της Αφρικής. Να σε δω τι επανάσταση θα έκανες εσύ αν πεινούσες και είχες και AIDS από πάνω. Πόσο εύκολα τα λες όμως ε; Οι γύπες την πέφτουν παντού, απλά υπάρχουν συμφέροντα και δεν την πέφτουν και σε κάποιους άλλους. Αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Αυτοί έχουν σαν Θεό το χρήμα μόνο και αυτόν ακολουθούν πιστά.
Να μην δανειζόντουσαν αν δεν ήθελαν να πληρώσουν!ΤΙ.ΔΕΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;Καμία "δουλειά" δεν κάνει η Αργεντινή, για λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο Ευρώ ΞΑΝΑ καταστρέφει την οικονομία της!ΤΙ.ΔΕΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;Ακόμα μία γενιά πολιτών της θα ζήσει μέσα στην ανέχεια και την απομόνωση επειδή λαϊκιστές πολιτικοί ρίχνουν την οικονομία της στα βράχια ξανά και ξανά!ΤΙ.ΔΕΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;