Γαλλία: Πλήθος λίντσαρε 16χρονο Ρομά

Γαλλία: Πλήθος λίντσαρε 16χρονο Ρομά Facebook Twitter
9

16χρονος Ρομά ξυλοκοπήθηκε άγρια  στα βόρεια προάστια του Παρισιού από περίπου 10 άτομα που τον θεώρησαν ύποπτο διάρρηξης.

Ο 16χρονος που έχει πέσει σε κώμα βρέθηκε αναίσθητος μέσα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ, σε υποβαθμισμένο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού τα 10 αυτά άτομα μπήκαν μέσα στον καταυλισμό και πήραν με τη βία των 16χρονο επειδή τον θεώρησαν ύποπτο για εισβολή σε ένα διαμέρισμα. Στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την επίθεση καταδίκασε ο Ολάντ λέγοντας: «Αυτές οι αδιανόητες και αδικαιολόγητες ενέργειες αντιβαίνουν σε όλες τις αρχές οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για την ίδρυση της Δημοκρατίας μας».

Δικαστική πηγή ανέφερε ότι ο νεαρός ήταν γνωστός στις αρχές για διάφορες μικροκλοπές στην περιοχή.

 Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού αντιρατσιστικού κινήματος EGAM, ο Μπενζαμέν Αμπτάν, είπε ότι «αναμένει μια ριζική τροποποίηση των δηλώσεων και σαφέστατη καταδίκη της βίας» εκ μέρους των αρχών.

Οι οργανώσεις σημειώνουν ότι στη Γαλλία παρατηρείται άνοδος στις επιθέσεις κατά των Ρομά.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM