Ο Ομπάμα ετοιμάζει προοδευτικό νομοσχέδιο προστασίας των LGBT δικαιωμάτων

Ο Ομπάμα ετοιμάζει προοδευτικό νομοσχέδιο προστασίας των LGBT δικαιωμάτων Facebook Twitter
0

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να υπογράψει διάταγμα που θα απαγορεύει σε ομοσπονδιακούς εργολάβους να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο AFP ο οποίος ανέφερε πως ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτή την προοδευτική κίνηση υποστήριξης.

Σήμερα δεν υπάρχει ομοσπονδιακός νόμος που να απαγορεύει ρητά τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό. Αν και ο Ομπάμα δεν έχει την εξουσία να επεκτείνει την προστασία σε όλους τους Αμερικανούς, μπορεί να αναλάβει μονομερή δράση που θα επηρεάσει τους ομοσπονδιακούς εργολάβους, που απασχολούν σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ. Ο αριθμός των εργαζομένων που αφορά αυτή η ρύθμιση υπολογίζεται πως σε όλες τις πολιτείες αγγίζει το 1 εκατομμύριο.

Το διάταγμα αναμένεται να είναι έτοιμο προς επικύρωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα είναι μέρος ενός ευρύτερου νομοθετικού σχεδίου που έχει θεσπιστεί ώστε να προστατεύει τους εργαζόμενους από φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις.

Aν και ο αξιωματούχος δεν ανέφερε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της υπογραφής, την Τρίτη ο πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό γκαλά ενίσχυσης της LGBT κοινότητας οπότε και αναμένεται να υπάρξουν πιο επίσημες ανακοινώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ