Ταϊλάνδη: Τέλος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Χούντα

Ταϊλάνδη: Τέλος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Χούντα Facebook Twitter
0

Η στρατιωτική χούντα της Ταϊλάνδης ήρε την Παρασκευή την απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβάλει σε όλη τη χώρα με στόχο να ενισχυθεί ο τουρισμός, ενώ δεσμεύθηκε να ορίσει μια μεταβατική κυβέρνηση ως τον Αύγουστο.

Η τετράωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε επιβληθεί από τα μεσάνυχτα έως τις 4:00 το πρωί, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χούντας, η οποία κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα στις 22 Μαΐου, να καταστείλει αντιδράσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε ήδη αρθεί σε 30 επαρχίες, κυρίως τουριστικές περιοχές, κατά την τελευταία εβδομάδα, αλλά είχε παραμείνει σε εφαρμογή σε 47 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

«Κυβέρνηση θα σχηματιστεί έως τον Αύγουστο, ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν-Όσα σε  συμβούλιο που επεξεργαζόταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. Δεν διευκρίνισε αν η κυβέρνηση θα απαρτίζεται από πολίτες ή στρατιωτικούς.

Ο Πραγιούτ Τσαν-Όσα δήλωσε εξάλλου ότι ένα προσωρινό σύνταγμα θα καταρτιστεί τους επόμενους τρεις μήνες. Θα χρειαστεί όμως τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM