40 μέλη της Μπόκο Χαράμ νεκρά

40 μέλη της Μπόκο Χαράμ νεκρά Facebook Twitter
1

40 μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έπεσαν νεκρά από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του Καμερούν, σε συγκρούσεις που είχαν μαζί τους στον βορρά της χώρας.

Το Καμερούν δέχεται επικρίσεις ότι δεν καταβάλλει τις προσπάθειες που πρέπει για να εξουδετερώσει την τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στη Νιγηρία. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Καμερούν να αντικρούσει τις επικρίσεις ανέπτυξε περίπου χίλιους στρατιώτες στο βορειότερο άκρο του αυτήν την εβδομάδα.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η απελευθέρωση δύο ιερέων και της μοναχής που είχαν απαχθεί  από την Μπόκο Χαράμ πριν από μερικές εβδομάδες. «Είναι καλά στην υγεία τους και τώρα βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Γιαουντέ", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο υπουργός Επικοινωνιών, Ίσα Τσιρόμα Μπακαρί.

Οι τρεις όμηροι είχαν απαχθεί στις αρχές του Απριλίου από ενόπλους στο βόρειο Καμερούν. Καμία  οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αυτή, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας του Καμερούν την απέδωσαν αμέσως σε ένοπλους Νιγηριανούς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ