Τι συμβαίνει όταν εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας αεροδρομίου στο πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου;

Τι συμβαίνει όταν εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας αεροδρομίου στο πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου; Facebook Twitter
1

Οι κάτοικοι του Πεκίνου έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς, την τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση και την μόλυνση της ατμόσφαιρας που καθιστά την μεταφορά με ποδήλατο δύσκολη. Αυτή την εβδομάδα η ταλαιπωρία για χάρη της ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο έντονη στους σταθμούς του μετρό, με τις ουρές που σχηματίζονται να είναι πρωτοφανείς.

Το δίκτυο του μετρό του Πεκίνου είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο με περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα σε 200 σταθμούς του μετρό. Ακόμη και μια μικρή δυσλειτουργία, όπως ένα προσωρινό σήμα βλάβης, μπορεί να προκαλέσει τεράστια πλήθη στις πλατφόρμες του μετρό.

Ο συνήθης έλεγχος της ασφάλειας του μετρό δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο έλεγχο αποσκευών από σαρωτή ακτίνων, αλλά μια διαδικασία που θυμίζει το τελωνείο αεροδρομίου, αναφέρει το The Insider Nanfang. Η νέα μορφή ελέγχου έχει ήδη εφαρμοστεί σε 9 σταθμούς και σύμφωνα με την αστυνομία του Πεκίνου θα επιβαρύνει τον χρόνο επιβίβασης με 30 λεπτά. 

Τι συμβαίνει όταν εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας αεροδρομίου στο πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου; Facebook Twitter


Τα μέτρα αυξημένης ασφάλεια εφαρμόζονται μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην πόλη Urumqi στη δυτική Κίνα η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους νωρίτερα αυτό το μήνα και γίνεται στα πλαίσια εφαρμογής του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

 
Το Πεκίνο επιστράτευσε επίσης έναν νέο στόλο ελικοπτέρων που επιτηρεί με πτήσεις πάνω από κόμβους μεταφορών, εμπορικά και τουριστικά κέντρα ενώ η αστυνομία περιπολεί πλέον τις υπόγειες διαβάσεις και τους σταθμούς με βαρύτερο οπλισμό.

Τι συμβαίνει όταν εφαρμόσεις μέτρα ασφαλείας αεροδρομίου στο πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου; Facebook Twitter



Τα επιπλέον όμως μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς του μετρό του Πεκίνου εκτός από την ταλαιπωρία που προκάλεσαν, δεν έχουν κάνει τους πολίτες να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς. Καθώς οι χρήστες των social media αναδημοσιεύουν συνεχώς τις φωτογραφίες με τις μεγάλες ουρές, πολλοί αμφισβήτησαν το σκοπό και τα μέτρα αυτά ισχυριζόμενοι πως η συσσώρευση τέτοιου πλήθους σε ένα σημείο μπορεί να γίνει πολύ πιο θανατηφόρα σε ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια