Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο εγγονός του Ρούντολφ Ές κατά των νεοναζιστών (video)

Ο εγγονός του Ρούντολφ Ές κατά των νεοναζιστών (video) Facebook Twitter
0

 

Ο εγγονός του Ρούντολφ Ές κατά των νεοναζιστών (video) Facebook Twitter

Ο εγγονός του Ρούντολφ Ες (Rudolf Franz Ferdinand Höss, δεν πρέπει να συγχέεται με τον Rudolf Hess), του ναζιστή διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, «επιστρατεύτηκε» από σουηδική οργάνωση στον αγώνα κατά των «διαδόχων» του ναζισμού που ενέσκηψαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Σε video στο οποίο εμφανίζεται ο 48χρονος Ράινερ Ες, λέει: «Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές. Το όνομά μου είναι Ράινερ Ες, ο παππούς μου ήταν ο Ρούντολφ Ες, ο ναζιστής διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς. Η ιστορία μου, μου έμαθε ότι η Δημοκρατία, η Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένα.

Ξέρω πολλά για την επιθυμία να ξεχάσεις. Έχουν υπάρξει στιγμές που ήθελα να ξεχάσω και να προσποιηθώ πως είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το παρελθόν μας, όσο κι αν πονάει. Γιατί όταν ξεχνάμε, η ιστορία θα επαναληφθεί.

»Φοβάμαι πως αυτό συμβαίνει και τώρα. Σε όλη την Ευρώπη, ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν έδαφος. Και αν δεν κάνουμε κάτι σημαίνει πως δεν μάθαμε τίποτα. Το όνομά μου είναι Ράινερ Ες, ο παππούς μου ήταν ο Ρούντολφ Ες, ο ναζιστής διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

" Η ιστορία μου, μου έμαθε ότι η Δημοκρατία, η Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δε μπορούν να θεωρούνται δεδομένα. Μην ξεχάστε να ψηφίσετε".

Ο Ράινερ Ες ήταν 12 ετών όταν έμαθε ότι ο παππούς του, Ρούντολφ Ες, ήταν ο διαβόητος διοικητής του στρατοπέδου εξόντωσης του Aουσβιτς. Σήμερα ο Ράινερ Ες ανέλαβε να κινητοποιήσει τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές με την ελπίδα ότι θα βάλουν στο περιθώριο την ακροδεξιά.

«Προκάλεσε μεγάλο πόνο στην οικογένειά μας, όχι μόνο στα παιδιά του αλλά και στους απογόνους του για τις επόμενες δεκαετίες. Από γενιά σε γενιά, κουβαλάμε τον ίδιο σταυρό, αυτόν που εκείνος έβαλε στους ώμους μας», είπε για τον παππού του ο Ράινερ που μάλιστα φορά με υπερηφάνεια το αστέρι του Δαβίδ.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ