Ελβετία: Απέρριψαν Ρωσίδα δασκάλα λόγω Πούτιν

Ελβετία: Απέρριψαν Ρωσίδα δασκάλα λόγω Πούτιν Facebook Twitter
10

Όχι στην αίτηση Ρωσίδας δασκάλας για δουλειά στη χώρα είπαν οι ελβετικές αρχές, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

 «Ευχαριστούμε πολύ για την αίτησή σας, αλλά η φιλοσοφία μας δεν μας επιτρέπει να προσλάβουμε δασκάλους που προέρχονται από μία χώρα που προκαλεί εμφύλιο πόλεμο και της οποίας ο πρόεδρος ψεύδεται και καταπατά το διεθνές δίκαιο. Σας ευχόμαστε καλή τύχη», ανέφερε το απορριπτικό γράμμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του εκπαιδευτικού ινστιτούτου όπου η δασκάλα θα δίδασκε ρωσικά, είναι κι αυτό μια μορφή κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύσης τη Μόσχα.

 «Δεν είναι ρατσισμός, είναι η φύση των κυρώσεων με τις οποίες πλήττονται αθώοι άνθρωποι» είπε ο διευθυντής.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω στην Ελβετία αλλά εδώ στην Αγγλία αυτό είναι καραμπινάτο discrimination και ο εργοδότης θα μετάνιωνε πικρά όταν τον πήγαινε στο δικαστήριο
Ζω στην Ελβετία εδώ και 3 χρόνια και δεν σταματάνε να με εκπλήσουν οι Ελβετοί κάθε μέρα. Ότι πιο κουφό οι Ελβετοί θα το κάνουν1000 φράγκα πρόστιμο επειδή δεν ξεκίνησες αμέσως στο πράσινο φανάρι. Ψηφισαν όχι για την αύξηση των εβδομάδων διακοπών. Η πρόταση ήταν από 4 εβδομάδες στις 6 και είπαν οχι. Καταδοτικός λαός. Ο γειτονάς σου θα σε καταδώσει στην αστυνομία για το παραμικρό.Και πολλά άλλα που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.\Από την άλλη όμως είναι η ασφαλέστερη χώρα να μεγαλώσεις το παιδί σου. Ζει σε μία φούσκα υπερπροστασίας, κάτι που θα ήταν λογικό να συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Όταν όμως το παιδί σου βγει από αυτή τη φούσκα και δει τι υπάρχει αλλού θα χρειαστεί πολύ χρόνο να προσαρμοστεί. Αυτά
τι εγινε; εκανες ντους μετα τις 10; η εβγαλες τα σκουπιδια 10 λεπτα νωριτερα απο οτι επρεπε; Οι Ελβετοι φτιαχνουν νομους για να τους τηρουν οχι για το θεαθηναι. Κι εγω αν πηγαινα εκει συνηθισμενος στα της Ελλαδας θα κολλαγα.
"Καταδοτικός λαός"Έζησα και εγώ 5 χρόνια στην Ελβετία και ενώ συμφωνώ με όλες τις παρατηρήσεις σου διαφωνώ με την οπτική σου. Οι Ελβετοί, σε γενικές γραμμές, δεν βλέπουν το κράτος σαν κάτι έξω από αυτούς που τους απειλεί και απ΄το οποίο πρέπει να προστατευτούν. Πιθανόν λόγω της άμεσης δημοκρατίας, επειδή ξέρουν πως αν δεν τους αρέσει ο οποιοσδήποτε νόμος μπορούν να θέσουν ζήτημα αλλαγής του. Οπότε ο νόμος είναι προϊόν κοινωνικής συναίνεσης, όχι καταπίεσης. Και αυτό που εσύ λες ¨καταδίδω" αυτοί το λένε "φυλάσσω την έννομη τάξη στην οποία όλοι συναινέσαμε".
Απερριψαν την Ρωσιδα δασκαλα οι "δημοκρατες" Ελβετοι επειδη ο ηγετης της χωρας της(..η οποια εχει 150 εκατ.κατοικους, πολλοι απο τους οποιους,προφανως,δεν υποστηριζουν τον Πουτιν..)δεν ασκει πολιτικη αρεστη στους ιδιους !Και,οπως πολυ σωστα ειπαν,«Δεν είναι ρατσισμός, είναι η φύση των κυρώσεων με τις οποίες πλήττονται αθώοι άνθρωποι».Τους δικαιωνει ,αλλωστε,περιτρανα,και η ιδια η ιστορια τους !Η οποια πιστοποιει οτι κατα τον Β'Παγκοσμιο Πολεμο αρνηθηκαν κατηγορηματικα καθε συνεργασια,ειδικα οικονομικης φυσεως,με οποιονδηποτε Γερμανο"μεγαλοκαταθετη"η "επιχειρηματια" επειδη ο Χιτλερ κατεσφαζε την Ευρωπη !!! Μερκα χρονια αργοτερα εκαναν ακριβως το ιδιο σε σχεση με ελληνες καταθετες-επιχειρηματιες ,επειδη την Ελλαδα κυβερνουσε ενας ημιπαρανοικος δικτατορας !!!Θα μου πειτε οτι τα παραδειγματα που αναφερω δεν ειναι πολιτικη,ειναι "δουλειες".Συμφωνω.Αλλωστε το εχουμε δει πλειστες οσες φορες αυτο σε ταινιες.Ξερετε,εκει που ο μαφιοζος παει να "καθαρισει" καποιον που,μεχρι την στιγμη που ελαβε την σχετικη εντολη"εκκαθαρισης",ηταν φιλος του ! Και ,πριν τραβηξει την σκανδαλη,του λεει με "απολογητικο" υφος :""It's not personal.It's only business""!!!!!
Λαμπρο, ενας Ελβετος εκανε κατι και ουτε ειναι ξεκαθαρο αν ηταν ιδιωτικη επιχειρηση η οχι και αν θα γινει θεμα η οχι. Εγω δεν νομιζω οτι οι Ελβετοι συμφωνουν με τετοια μετρα.
Ας υποθεσουμε οτι εχεις δικιο.Οτι ηταν οντως αποφαση ενος ανθρωπου,αν και η ειδηση αναφερει τις "Ελβετικες αρχες",γενικα.Τοτε γενναται ενα ερωτημα.Ητοι,εαν αυτο που εκανε ο διευθυντης ηταν συμβατο με τους νομους της χωρας.(Θεωρω δεδομενο οτι η ρωσιδα ειχε "αδεια εργασιας",ηταν νομιμη δηλαδη,διοτι αν δεν ηταν, η αιτηση θα ειχε απορριφθει για τον λογο αυτο).Κατα συνεπεια, εαν η "απορριψη"της με το αιτιολογικο της υπηκοοτητας της ηταν "μη νομιμη",θα ειχε καθε δικαιωμα να προσφυγει στην Ελβετικη δικαιοσυνη.Κατι τετοιο δεν προκυπτει απο το ρεπορταζ.Μιλαμε,συνεπως,για μιαν χωρα η οποια αποδεχεται την "εθνικοτητα"ως λογο "απορριψης" ! Μπορει καποιος να βρει κατι αναλογο σε οποιαδηποτε αλλη ευρωπαικη χωρα ;Μπορω να σας διαβεβαιωσω απο την πειρα μου σε αρκετες Ευρωπαικες χωρες,αλλα και σε ΗΠΑ και Καναδα,οτι αν καποιος'αξιωματουχος'ειχε προβει σε τετοια ενεργεια θα απελυετο με συνοπτικες διδικασιες,η δε εταιρεια του πιθανοτατα θα αντιμετωπιζε αγωγη η αγωγες αποζημιωσης για πολυ μεγαλα ποσα.Εαν δουμε να συμβαινει κατι αναλογο στην Γερμανια,την Γαλλια η καποια αλλη μεγαλη ευρωπαικη χωρα,τοτε αυτο θα σημαινει οτι εχει επελθιε καποια μειζων αλλαγη στην ευρωπαικη νομοθεσια την οποια ,οχι μονον εγω,αλλα και πολλοι αλλοι ειδικοτεροι εμου,δεν εχουμε αντιληφθει.
The rejection letter from the director of the Issal Institute in the city of Lausanne in western Switzerland read: "Many thanks for your application, but our philosophy will not allow us to employ teachers that come from a country which is provoking a civil war [in Ukraine] and whose president lies and abuses international law. We wish you good luck."(...)Martin Freiburghaus, the director of the teaching institute, said that the decision was made as a sanction against Russia because "Switzerland is officially doing almost nothing".εδώ η είδηση:http://www.theguardian.com/world/2014/may/13/swiss-reject-russian-teacher-putin-foreign-policy
Ειναι ιδιωτικη επιχειρησηhttp://www.glocals.com/guides/biz/ISSAL---institut-soutien-scolaire-arc-l--manique/Η Ελβετια εχει "ελαφρους" κανονες στο θεμα αυτο, απο οτι φαινεται. Δειτε σελιδα 242http://digitalcommons.ilr.cornell.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1046&context=lawfirms