Οι καλύτερες χώρες για να ζει μια μητέρα

Οι καλύτερες χώρες για να ζει μια μητέρα Facebook Twitter
11

Η οργάνωση Save the Children παρουσίασε την έκθεσή της με τις καλύτερες χώρες για να ζουν οι μητέρες. Στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν η Φιλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ το πιο επικίνδυνο μέρος για τις μητέρες φαίνεται πως είναι η Σομαλία. 

Δεύτερη από το τέλος χώρα βρίσκουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σε αυτή τη χώρα, όπως τονίζεται στην έκθεση, διατρέχεις -στατιστικά- περισσότερους κινδύνους αν είσαι γυναίκα ή παιδί απ' ό,τι αν είσαι αντάρτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Φιλανδία με Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία και Δανία να την ακολουθούν, αποδεικνύοντας ότι οι Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν σε μία μητέρα το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται μόλις στην 31η θέση, πέφτοντας κατά πολύ από την πρώτη δεκάδα όπου βρίσκονταν το 2000. Κύριο ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έπαιξαν οι φυσικές καταστροφές, όπως οι τυφώνες Κατρίνα και Σάντι, καθώς και μία αύξηση στις υψηλού κινδύνου κυήσεις μεταξύ των παχύσαρκων και των υπερτασικών γυναικών.

Η Ελλάδα ισοδυναμεί στην 20η θέση με τη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη οργάνωση βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο και έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την προσεχή Κυριακή.

Οι δέκα καλύτερες χώρες για μητέρες:

1.Φινλανδία

2.Νορβηγία

3.Σουηδία

4.Ισλανδία

5.Ολλανδία

6.Δανία

7.Ισπανία

8.Γερμανία

9.Αυστραλία

10. Βέλγιο

Οι δέκα χειρότερες:

169.Ακτή Ελεφαντοστού

170.Τσαντ

171.Νιγηρία

172.Σιέρα Λεόνε

173.Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

174.Γουινέα Μπισάου

175.Μαλί

176.Νίγηρας

177.Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

178. Σομαλία

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Ευδιάθετος ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στους κήπους του Μπάκιγχαμ 8.000 καλεσμένους για το πρώτο garden party της χρονιάς - Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έδωσαν το «παρών»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
η ελλαδα; ισοδυναμει με τη γαλλια; ειναι πλακα αυτο; ειμαι στη γαλλια αυτη τη στιγμη, στο μονπελιε. γελαω, ειλικρινα. ελατε να δειτε τις παιδικες βιβλιοθηκες, τα προγραμματα για βρεφη, τους ελευθερους χωρους. ειλικρινα, γελαω. σε μια ελλαδα που η μαμα-ή ο μπαμπας δεν μπορει να παρει το μωρο με το καροτσι γιατι δεν εχει ραμπα, δεν εχει πεζοδρομιο να περασει, πως ειναι δυνατον να ναι καλες οι συνθηκες; σε μια ελλαδα που δεν εχουμε αρκετες θεσεις στους βρεφονηπειακους; που δεν εχουμε βρεφικες-παιδικες-εφηβικες βιβλιοθηκες; τι να πω, δεν ξερω.
Όποιος οδηγάει την μηχανή του 4 φορές πάνω από το όριο ταχύτητας με σαγιονάρες, σορτσάκι, χωρίς κράνος και τρακάρει σε ποια κατηγορία μπορεί να καταταχθεί ;
πολύ σωστά. Περισσότερο το αναφέρω ως γεγονός παραφροσύνης, πως είναι δυνατόν να επιδοτείται η αγαμία και να τιμωρείται η δημιουργία ζωης εκτος στενου συμβατικού οικογενειακού πλαίσιου. Πέρα από γενική ανωμαλία είναι και οικονομική
Βάσει αυτής της λίστας η Φιλανδία είναι στην 21η θέση παγκοσμίως σε ποσοστά αυτοκτονιών http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate.Η δε Νορβηγία στην 35η κι η Σουηδία στην 44η.(Η Ελλάδα βάσει της ίδιας λίστας στην 87η, αλλά με δεδομένα 2009)Νομίζω ότι στις βόρειες χώρες το προφίλ του μέσου αυτόχειρα είναι άνθρωπος χωρίς οικογένεια. Άρα δεν είναι οξύμωρο. (Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου λόγω κρίσης οι αυτόχειρες είναι συνήθως οικογενειάρχες άνδρες μέσης ηλικίας που "δεν μπορούν να συντηρήσουν το σπίτι τους").
Και εγώ την ίδια διάβασα...21 απο 110 είναι αρκετά ψηλά. Πάντως τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν λόγω κρίσης σε μια περίοδο γενικότερης ανέχειας. http://www.in2life.gr/features/notes/article/200504/giati-oi-eftyhismenes-hores-ehoyn-megala-pososta-aftoktonias.html (πηγή Time)