Τα κορίτσια είναι καλύτερα σε όλα τα μαθήματα στο σχολείο

Τα κορίτσια είναι καλύτερα σε όλα τα μαθήματα στο σχολείο Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα τα κορίτσια υπερέχουν των αγοριών σε όλα τα σχολικά μαθήματα, παρά τα στερεότυπα που θέλουν τα τελευταία να υπερτερούν στα μαθηματικά και γενικότερα στις θετικές επιστήμες.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπράνσγουικ που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμεριικανικό περιοδικό ψυχολογίας "Psychological Bulletin" χρησιμοποίησαν στοιχεία από 308 μελέτες που αφορούσαν τη βαθμολογία περίπου 539.000 αγοριών και 595.000 κοριτσιών σε πάνω από 30 χώρες από το 1914 έως το 2011.

Όπως γράφει και το ΑΠΕ η μελέτη έδειξε ότι οι βαθμοί των κοριτσιών συστηματικά υπερέχουν των αγοριών και η διαφορά είναι μεγαλύτερη στα θεωρητικά - γλωσσικά μαθήματα, σε σχέση με τα θετικά και τα μαθηματικά. Αν και συγκριτικά μικρότερο, το βαθμολογικό πλεονέκτημα των κοριτσιών στα μαθηματικά και στα άλλα επιστημονικά μαθήματα είναι υπαρκτό και γίνεται πιο αισθητό στο γυμνάσιο. Μετά το γυμνάσιο οι βαθμολογικέ διαφορές ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια τείνουν να μειώνονται.

Τα αγόρια φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα από τα κορίτσια στα διαγωνίσματα. Η επικεφαλής της έρευνας Σουζάν Βουαγιέ εξήγησε ότι οι σχολικοί βαθμοί αντανακλούν ευρύτερα την προσπάθεια που καταβάλλει ένας μαθητής και την επιμονή του σε βάθος χρόνου - και σε αυτό τα κορίτσια υπερτερούν. Από την άλλη, τα τεστ αξιολογούν συγκεκριμένες ικανότητες σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο - και σε αυτό τα αγόρια μπορεί να τα πάνε καλύτερα. Έτσι φαίνεται ότι τα κορίτσια φαίνεται ότι ανταμείβονται περισσότερο από το συστηματικό διάβασμα όλης της χρονιάς, από ότι τα αγόρια που παραδοσιακά δίνουν έμφαση στην απόδοση και εστιάζουν στα διαγωνίσματα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια