Τέλος οι πλαστικές σακούλες και στο Σικάγο

Τέλος οι πλαστικές σακούλες και στο Σικάγο Facebook Twitter
4

Το Σικάγο γίνεται η πιο πρόσφατη πόλη των ΗΠΑ που μόλις ενέκρινε την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της μερικής απαγόρευσης στο Σικάγο με την πρόταση να έχει μεγαλύτερο υποστηρικτή τον Δήμαρχο Rahm Emanuel.

Το νέο διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο του 2015 και θα αφορά τα καταστήματα που είναι άνω των 900 τετραγωνικών μέτρων. Η απαγόρευση θα επεκταθεί και στα μικρότερα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες έως τον Αύγουστο του 2016 ενώ ανεπηρέαστες θα παραμείνουν οι μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Την είδηση υποδέχθηκαν θερμά σχεδόν όλοι εκτός από τις επιχειρήσεις οι οποίες τονίζουν πως το μέτρο αυτό θα ανεβάσει στα ύψη τα έξοδά τους και μακροπρόθεσμα θα είναι επιβλαβές για την οικονομία. Αρκετοί ήταν και εκείνοι που χαρακτήρισαν οξύμωρο το να θες για οικολογικούς λόγους να αντικαταστήσεις το πλαστικό με χαρτί, ειδικά όταν η ανακύκλωση δεν είναι εξασφαλισμένη.

Υποστηρικτές της ρύθμισης τόνισαν πως οι 3,7 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σε όλη την πόλη καθημερινά καταλήγουν να γίνονται σκουπίδια και να προκαλούν σειρά προβλημάτων όπως το να φράζουν τις αποχετεύσεις και να προκαλούν πλημμύρες.

Τα πρόστιμα για κάθε παραβίαση του διατάγματος ορίστηκαν από 300 έως και 500 δολάρια ενώ το ίδιο μέτρο έχει ήδη ψηφιστεί στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και το Σιάτλ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ