Ένοπλοι εισέβαλλαν στη Βουλή της Λιβύης

Ένοπλοι εισέβαλλαν στη Βουλή της Λιβύης Facebook Twitter
0

Σε τεντωμένο σκοινί κρέμεται η πολιτική ζωή της Λιβύης καθώς ένοπλες ομάδες φθάνουν ως έξω από το κτήριο του Εθνικού Κογκρέσου στην Τρίπολη με σχετική ευκολία.

Ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και χθες. Ένοπλοι διαδηλωτές ενεπλάκησαν με τις υπηρεσίες ασφαλείας του κοινοβουλίου και εισέβαλλαν στο κτήριο.

Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου δήλωσε μάλιστα ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Τη στιγμή της εισβολής των ενόπλων οι βουλευτές προετοιμάζονταν να ψηφίσουν για νέο πρωθυπουργό της χώρας, καθώς ο Αμπντάλα αλ Τίνι παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες μετά την απειλή ενόπλων κατά της οικογένειάς του.

Οι βουλευτές είχαν ψηφίσει ήδη μια φορά αποκλείοντας πέντε από τους επτά υποψήφιους. Στο δεύτερο γύρο είχαν περάσει ο επιχειρηματίας Άχμεντ Μίτιγκ και ο καθηγητής πανεπιστημίου Όμαρ αλ Χάσι. Σύμφωνα με κάποια μέλη του κοινοβουλίου η επίθεση ίσως να έγινε για να αποφευχθεί η ήττα ενός από τους δύο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM